Algemeen

De leukste reisedities van bordspellen

bordspellen

Bordspellen zijn een geweldige manier om jouw vakantie door te brengen. Tijdens een vakantie merken steeds meer gezinnen dat er een noodzaak is om minder op de telefoon te zitten en meer in het moment te leven. Wanneer je samen met jouw gezin op vakantie bent, zijn spelletjes dus een perfecte methode om meer met elkaar op te trekken en een gezellige avond te hebben. Doordat je op reis vaak niet veel bagage plek hebt, is hier een lijst samengesteld met de beste compacte bordspelletjes voor op reis.

Uno

Uno is een echte klassieker onder de kaartspellen. Het voordeel van uno is dat het compact is en het makkelijk te begrijpen is. Het is dus een perfect spel om te spelen met een gezin van verschillende leeftijden, zonder dat de jongste achterblijft. Uiteraard zijn er genoeg manieren hoe je elkaar kan dwarsliggen tijdens het spel, zodat het genoeg competitie oplevert.

Phase 10

Phase 10 is een kaartspel wat in een vergelijkbare lijn ligt met Uno. Het verschil tussen de twee is vooral dat Phase 10 iets dieper ingaat op het spel dan Uno. Terwijl Uno een spel is met korte rondes die je op ieder moment kan stoppen, speelt Phase 10 met 10 rondes. Het is uiteraard gevuld met genoeg zogenaamde pestkaarten en genoeg competitie. Het is het perfecte spel voor iedereen die toe is aan iets meer uitdaging.

Weerwolven

Weerwolven is een must voor iedereen die met een vriendengroep of een grotere familie op pad gaat. Het spel functioneert namelijk het beste met meerdere personen. Het is makkelijk te spelen, aangezien het alleen maar bestaat uit kaarten en fantasie. Het doel van het spel is om de weerwolf van het dorp Wakkerdam te ontmaskeren. Door middel van slimme vragen en de hulp van de juiste personen, wordt het doel bereikt. Het is een geweldig spel om bij het kampvuur te spelen.

Cluedo

De meeste mensen kennen Cluedo van het grote bordspel. Tegenwoordig is dit spel ook te vinden in een reisvriendelijke editie bij Koning Bordspel. Het maakt niet uit hoe vaak je dit spel al hebt gespeeld, het blijft iedere keer weer een geweldige ervaring. Door middel van oplettendheid en hints kom je steeds dichter tot de moordenaar, de kamer en het moordwapen. Het is een geweldig spel om samen met jouw gezin of vrienden te spelen. Cluedo, en andere bordspellen, zijn een must op vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *