Algemeen

Kamperen in Noorwegen – Praktische tips

Noorwegen is een land dat zijn weerga niet kent in haar schoonheid en het maakt op iedereen een onuitwisbare indruk. Waar de fjorden in het binnenland snijden, rijzen bergen op uit de duistere diepten en creëren zo het dramatische landschap met de toendra in het noorden. Terwijl je in veel landen beperkt blijft tot een verblijf in de officiële accommodatie of camping, geeft Noorwegen aan reizigers en al haar burgers het recht om het land vrijwel overal te ontdekken.

Moet je een Noorwegen Kampeerervaring overwegen?

Het verblijf op een camping in Noorwegen maakt je verblijf niet alleen goedkoper dan in hotels, het natuurschoon is zo mooi dat het een onvergetelijke ervaring wordt.   Door het mijden van de financiële last kun je nog intenser van de natuur genieten.

Is kamperen in Noorwegen veilig?

Voor het grootste deel, zeker. Noorwegen is over het algemeen een redelijk veilige bestemming en kamperen vormt hierop geen uitzondering. Echter, het terrein en de temperaturen in Noorwegen kunnen een bedreiging vormen voor reizigers, dus je moet iets weten over de omgeving en je altijd goed voorbereiden. Het is ook het beste als je spullen met je mee kan brengen, zoals overleving gereedschappen voor je veiligheid. In het oosten van Noorwegen, kunnen er beren zijn. In het westen, zul je niet veel dieren vinden die een bedreiging vormen. De grootste bedreiging in Noorwegen zijn de elementen.

Wild kamperen in Noorwegen

De vrijheid van wildkamperen in Noorwegen wordt toegestaan ​​door de Allemannsretten wet, die het recht van elke persoon, om te kamperen en te wandelen op al het openbare land zonder al te veel beperkingen. Deze vrijheid betekent dat als je op reis gaat door het platteland, je gewoon je auto kunt stoppen en je tent kunt opzetten om de nacht door te brengen. In wezen geeft de wet je het recht om van het land van het land te genieten, maar er zijn een paar regels die moeten worden nageleefd. Je kunt kamperen op een openbaar land zolang je maar op 150 meter afstand van privé-eigendom of land blijft, waaronder hutten en algemene gebouwen. Op land dat wordt gecultiveerd of gebruikt voor de herplanting van bomen mag ook niet worden gekampeerd. Je kunt echter voor maximaal twee nachten ergens blijven, maar je kunt wel de lokale autoriteiten vragen om langer te mogen blijven. In het Noordpoolgebied kun je over het algemeen blijven zolang je maar wilt, zolang het niet te dicht bij toeristische attracties is of zolang je geen paden blokkeert. Je mag het uitzicht van de belangrijkste toeristische attracties niet belemmeren en ook mag je de toegangswegen hiertoe niet belemmeren. Daarnaast moet je zorg dragen voor je afval.

Kamperen in Noorwegen

De campings in Noorwegen zijn comfortabeler dan wildkamperen. Je kunt er met je eigen tent of camper staan, maar vaak ook heb je de mogelijkheid om in een hut te slapen waarin je zelf ook nog eens kunt koken. Je hebt dan toch het idee van terug naar de natuur, zonder dat het al te ongemakkelijk wordt.   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *