Algemeen

Internationaal verhuizen? Lees hier waar je rekening mee moet houden

Heb je het helemaal gehad van Nederland en ben je van plan om binnenkort je internationale droom na te jagen? Internationaal gaan verhuizen is een van de mooiste dingen die je kan doen in je leven. Naast het feit dat je zoveel ervaringen rijker zal worden, is het ook een mooie fase in je leven waar je meer over jezelf gaat leren en over het land en cultuur waar je naartoe gaat.    Een grote droom vereist helaas wel een groot aantal zaken waarop je moet letten en je jezelf op moet voorbereiden. In dit blog geven wij je tips en informatie over dingen waar je rekening mee moet houden. Internationaal gaan verhuizen was nog nooit zo makkelijk geweest!

Doe zelf diepgaande onderzoek over de cultuur en ‘onuitgesproken’ leefregels

Internationaal gaan verhuizen betekent dat je op onbekend terrein zal moeten gaan leven onder mensen die een ander soort leefwijze hebben dan je normaal gewend bent. Niet alleen is communiceren met de lokale bevolking een moeilijke taak, je zal je ook een beetje moeten aanpassen aan ‘onuitgesproken’ regels die zich in de cultuur bevinden. Zelfs als je nog dichtbij Nederland blijft (bijvoorbeeld Frankrijk), zal je uitgebreid onderzoek moeten doen naar normen, waarden en andere cultuur regeltjes. Naar Frankrijk verhuizen betekent dus een extra lesje Frans doornemen of inlezen over gebruiken binnen openbare plekken, zoals restaurants of supermarkten.

Maak een lijstje van jouw belangrijkste bezittingen

Naar Frankrijk verhuizen (of een ander land) kan betekenen dat je jouw gehele kledingkast meeneemt of je maakt een overzichtelijke inventaris van de belangrijkste spullen die je hebt. Zodra je in het land beland bent, dan ga je wel op stap om nieuwe kleding te kopen. De meeste mensen kiezen ervoor om niet al hun bezittingen mee te nemen (tijdrovend en het kost ook veel geld), omdat het je ook de mogelijkheid geeft om wat bewuster te worden over wat je hebt en wat je daadwerkelijk nodig hebt. Naar Frankrijk verhuizen kan dus ook een ‘cleansing’ zijn van je oude zelf en een nieuw begin vormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *