Algemeen

4 tips voor een geslaagde motorvakantie

motorvakantie Een geslaagde motorvakantie valt of staat bij een goede voorbereiding. Omdat je op een motor nu eenmaal een wat kwetsbaardere verkeersdeelnemer bent, is veiligheid van groot belang. Zorg daarom dat je voor aanvang van je vakantie de motor goed nakijkt. Let vooral op je banden (spanning en profiel) en je ketting als je motor dat heeft. Veiligheid in deze betekent ook dat er een goed motorslot meegaat. Je zult immers onderweg en op de plaats van bestemming je motor meermaals onbeheerd achterlaten.

1. Passen en bewijzen

Het zal weinig bagageruimte innemen, maar is zeker niet onbelangrijk: papieren en passen. Uiteraard neem je je identiteitskaart of paspoort mee en je rijbewijs. Maar denk ook aan je kentekenbewijs, groene kaart en overige verzekeringspapieren. En hopelijk gaat hij ongebruikt weer mee terug, maar vergeet ook je wegenwachtpas niet. 

2. Juiste gereedschap

Veel motoren hebben onder het zadel al wat boordgereedschap liggen, het is handig om voor vertrek te kijken wat er al bij zit. Vul dit aan met de juiste steeksleutels en schroevendraaiers, te gebruiken bij pech onderweg. Ook is het verstandig om een extra setje lampen en zekeringen mee te hebben. Deze kun je bestellen bij Boonstra Parts, de grootste leverancier van motoronderdelen van heel Europa.

3. Bagage

In eerste instantie lijkt een rugtas misschien een prima middel om je bagage mee te nemen op vakantie, na ettelijke kilometers kan deze behoorlijk in de weg gaan zitten. Investeren in koffers en tassen die aan je motor bevestigd kunnen worden levert veel gemak op. Kies voor een topkoffer aan de achterzijde van je motor of zijtassen naast je zadel. Ook in een tanktas kun je nog verrassend veel spullen kwijt. Hou er rekening  mee dat sommige tassen een maximale belasting hebben qua snelheid die gereden kan worden.

4. Reserve

De laatste tip betreft het meebrengen van reservesleutels. Neem de extra sleutel van je motor mee. Mocht je originele sleutel afbreken, kwijtraken of gestolen worden, dan kun je met het reserve-exemplaar altijd je motor weer starten. Vergeet hierbij ook niet de tweede sleutel van je motorslot mee te nemen, anders krijg je de motor alsnog niet van zijn plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *