Algemeen

Wel eens door je hoofd geschoten om een mantelzorgwoning te bouwen?

Nederland zit in de vergrijzing en dat betekent dat de vraag naar mantelzorgers steeds harder nodig zullen zijn. Goede mantelzorg begint bij een optimale woning en die zijn er in Nederland niet zo veel. Hoewel ouderen op een punt hulp nodig hebben, wonen ze vaak toch nog liever op zichzelf. Voor die ouderen is het fijn een mantelzorgwoning aan huis te bouwen.

Mantelzorgwoning bouwen als naaste voor permanente zorg

In sommige gevallen nemen naasten de als mantelzorger op zich. Wanneer de persoon in huis woont verlies je een deel van je eigen vrijheid, het is dan fijn dat ze hun eigen plek hebben maar toch dichtbij wonen. Een fijne oplossing is dan ook een mantelzorgwoning, vaak mogen deze vergunningvrij gebouwd worden. De bestaande woning wordt als hoofdwoning gezien en de mantelzorgwoning als bijwoning. De bijwoning is gebonden aan een maximum oppervlakte, het is dus niet mogelijk eindeloos bij te bouwen. 

Een mantelzorgwoning bouwen is maatwerk

Het bouwen van een optimale mantelzorg verblijf is maatwerk. Elke situatie is anders, maar vaak zijn het tijdelijke verblijven. Hoe de situatie zich ook voordoet, een schitterend en praktisch ontwerp is altijd gewenst.   Een tijdelijke mantelzorgwoning wil je het liefst zo praktisch mogelijk kunnen verplaatsen. Je zou dan kunnen kiezen voor woningen met een onderstel of een containerwoningen dat vrij gemakkelijk kan worden verplaatst. Wanneer de mantelzorgwoning niet meer nodig is, zou je die kunnen inzetten als recreatiewoning op eigen grond of vakantiepark.

Let hier op voor je een mantelzorgwoning gaat bouwen

Optimale mantelzorg begint bij het nagaan van verschillende eisen om daar een juiste keuze uit te kunnen maken. De woningen verschillen in vormen en maten, daar hangen dan ook verschillende prijskaartjes aan. De prijzen variëren tussen de 40,000 tot bijna 150,000 euro per woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *