Reistips

Ontdek de diversiteit in India

India staat bekend om haar diversiteit en een rondreis spreekt door India is daarom een van de meest avontuurlijke reizen ooit. Het land brengt een grote variatie op allerlei gebieden: cultuur, mensen, landschap, religie en de Indiase keuken. India is na China het land met de meeste inwoners ter wereld en daarom een land waar veel verschillen te zien zijn in het land. In de winterperiode is het de beste tijd om te reizen naar India en binnen een vlucht van acht uur vanuit Nederland arriveer je al in de hoofdstad New Delhi. In India is er een hoop cultureel erfgoed dat te bezoeken is en daarnaast heeft het een overvloed aan flora en fauna. Het land heeft een groot oppervlakte en daarom is er in het noorden en ander klimaat dan in het zuiden. Ben je toe aan een reis van twee weken lang waarin je een totaal andere wereld kunt bekijken met je eigen ogen en het mystieke India kan meemaken van dichtbij? We lichten een aantal hoogtepunten uit van onze 15-daagse reis in India.

New Delhi

De meeste reizigers die deze stad voor het eerste bezoeken krijgen een cultuurshock. De stad zit vol met chaos en ongeregeldheden die we niet gewend zijn in Nederland. De vrouwen in kleurige jurken en de ouwenoude architectuur, geuren van curry over de straten en vooral de vrije heilige koeien die je overal ziet rondlopen. De stad is opgedeeld in twee gebieden, ook wel: New Delhi en Old Delhi. Het oude gedeelte is zeer levendig en druk met smalle straten, hier zitten vooral locals met kleurrijke winkeltjes, goedkoop verblijf en voedsel. In het oude gebied is ook het Rode Fort te vinden. New Delhi is beter ingedeeld en dit gebied heeft wat meer rust met een aantal aangelegde parken en bijzondere gebouwen. Een van de meest bezochte gebouwen in deze stad is Lotus Temple. Dit gebouw is qua architectuur een pareltje in de vorm van een lotusbloem. Dit staat symbool voor vrede, liefde en onsterfelijkheid. Door deze opvallende uiterlijk heeft het een aantal grote prijzen gewonnen. De tempel is gigantisch en is bedoeld om te mediteren en te bidden.

g1

Het Rode Fort van Delhi

Een prachtig ommuurd paleis in Delhi genaamd Rode fort, of te wel Lal Qila. Het indrukwekkend gebouw maakt deel uit van de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is de plek waar de president destijds zijn woord deed tijdens de onafhankelijkheid van India. Het is een van de hoogte punten uit de oude Mogol architectuur.

g2

Spreekt de Indiase cultuur je aan? Wacht dan niet langer om kennis te maken met het land! Meestal worden er groepsreizen aangeboden waarin je in vijftien dagen zoveel mogelijk van het land gaat zien op het gebied van cultuur, architectuur en vooral kunt genieten van de Indiase keuken. Voordat je op reis gaat is belangrijk om je visum India te regelen. Een visum kan al gemakkelijk online aangevraagd worden en is maximaal zestig dagen geldig. Na het invullen van een online vraagformulier en de eenmalige betaling wordt de aanvraag voor een visum India verwerkt. Het kan minimaal twee dagen duren, maar vraag het voor de zekerheid op tijd aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *