Reisverhaal

Hoogste punt van Tenerife

Het grootste eiland van de Canarische Eilanden is Tenerife is ligt ten westen gelegen van Marokko. Het land is een eindje weg van Spanje, maar valt wel onder dit land. Het is een van de meest toeristische bestemmingen binnen Europa, omdat de zon er volop schijnt. Het eiland heeft bijna één miljoen inwoners, maar krijgt per jaar zo een vier miljoen toeristen die het eiland bezoeken voor een vakantie. Dat komt omdat het zowel in de zomer als winter een goede zonnige en warme vakantiebestemming is. Het eiland bestaat uit mooie dorpjes en prachtige natuur met hoge bergen, dit maakt het perfect voor een mooie wandeling of fietstocht. En daarnaast is het een plek voor een typische zon, zee en strandvakantie. Het is mogelijk om binnen vier uurtjes op het vliegveld van Tenerife te staan vanuit Amsterdam. Overweeg je om deze zomer nog een trip te boeken naar het buitenland, dat niet al te ver is? Kijk eens rond voor een last minute Tenerife en wie weet zit jij binnen no time te genieten op het strand.

Excursies en bezienswaardigheden

Een plek dat je gezien moet hebben bij een bezoek aan Tenerife is de vulkaan met een hoogste punt van ruim 3700 meter. De vulkaan El Teide of Pico del Teide is nog steeds actief, maar heeft al een lange tijd geen uitbarsting gekend. Het is mogelijk om aan de top te komen per kabelbaan, en voor de avontuurlijke vakantiegangers is het een optie om met de mountainbike naar boven te fietsen. De kabelbaan stopt op 3500 meter hoogte en als je een vergunning hebt zou je de vulkaan verder mogen beklimmen tot aan de top. Sinds elf jaar geleden is dit gebied opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is daarnaast het meest bezochte nationaal park in Spanje en Europa. In het jaar 2016 werd het park maar liefst vier miljoen keer bezocht. De grotten van Tenerife Cueva del Viento is een ander groot excursie op het eiland. Samen met een gids maak je een wandeling door enkele grotten en is het een verrijking van je kennis over hoe lava beweegt en hoe het bepaalde landschappen vormt. Met een groep van veertien man loop je door de ondergrondse gangen die door sommige worden gezien als een van de grootste lava doolhof tunnel ter wereld. De rondleiding duurt ongeveer twee uur lang. 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *