Reisverhaal

Het oude cultuur van Egypte

Eerste dag

Na een vlucht van vier en een half uur van dat vertrok vanuit Amsterdam zijn we eindelijk aangekomen in de hoofdstad van Egypte, namelijk Caïro. Na het lange wachten op de paspoortcontrole en bagage zijn we direct met een busje gereden naar het hotel. Een visum is te koop op het vliegveld, maar gelukkig hoefde wij dit niet meer te regelen. Het visum Egypte hadden wij al gemakkelijk online geregeld. De kosten van het e-visum Egypte zijn 35 euro per persoon. Onderweg naar het hotel de straten en gebouwen kunnen bezichtigen met mooi oud-Egyptische architectuur, dat in delen van de gebouwen terug te vinden zijn. De straten waren vrij druk en er is veel ‘gevaar’ op de weg, daarnaast is het verkeer erg ongeregeld met veel getoeter in de stad. Het inwonersaantal van Caïro is rond de veertien miljoen inwoners, maar als je hier het grote aantal immigranten bij optelt kom je neer op zo een twintig miljoen inwoners. Dit maakt deze stad een van de grootste steden van Afrika. Het hotel lag iets verder weg geleden van het centrum. We hadden een vrij luxueuze hotel met een groot buiten zwembad waar een piramide was nagebouwd. Het opvallende is dat er hartstikke veel bewaking rondloopt op de straten en vooral bij het hotel.

Egyptisch Museum

Nadat we de mogelijkheid kregen om even op te frissen in het hotel maakten wij de keuze om het Egyptisch Museum te bezoeken voor de rest van de dag, ook wel bekend als het Museum der Egyptische oudheden. Dit is met grootste Egyptologisch museum met meer dan 150.000 voorwerpen. Het is een goed eerste activiteit om kennis te maken met de oude cultuur van Egypte. Het bezichtigen van beelden van Farao’s, Sfinxen en dodenmasker van Toetanchamon zijn indrukwekkende werken om te zien. Het leuke om te zien waren beelden van mummies, iets wat ik sinds kleins af aan al heel interessant vond. In het museum worden allerlei collecties tentoongesteld uit verschillende tijdperken van de geschiedenis. Zeker een aanrader om als eerst te bezoeken, voordat je op pad gaat naar het grotere werk als De Abu Simbel of de piramides.

b1 b2

De route naar Luxor

Na een lange vlucht is het de tweede dag tijd voor een lange road trip naar de Luxortempel. Dit tempel is gelegen in Luxor en is een van de belangrijkste. Na vier uur rijden komen we aan in het 250 meter lang complex bestaande uit beelden en tempels. Bij de ingang is een Obelisk te zien en verder zijn de muren van het monument vol gevuld met rituelen beelden. Volgens de verhalen werd deze plek in de oudheid gebruikt om te feesten en om Goden te eren. Dit is zeker een plek om te bezoeken bij een reis naar Egypte, het was het lange reizen zeker waard. Onderin foto’s van de bouwwerken van vroeger (En op de hoofd foto pilaren met een obelisk).

b3 b5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *