Gastblog

Top bestemmingen voor een vakantie met vrienden

Je gaat gezellig met een groep vrienden op vakantie. Na lang discussiëren hebben jullie eindelijk de geschikte data gevonden om te gaan reizen. Maar nu verder, waar ga je naar toe? Zoveel mogelijkheden, maar wij hebben voor jullie de beste vakantiebestemmingen uitgezocht om naar toe te reizen.

Ierland

Een vakantie in Ierland voor mannen? Dublin is een toffe stad waar genoeg te doen is. Ga naar een rondleiding inclusief bierproeverij van het bekende biermerk Guinness. Zijn jullie meer van de whisky’s? Bezoek dan het Irish Whisky Museum tegenover het Trinity College. In Dublin zijn zoveel te gekke activiteiten te doen en bezienswaardigheden te zien dat het zeker loont om een fiets te huren. Nog een beetje cultuur snuiven tijdens de vakantie? Bezoek dan het Municipal Museum of het James Joyce Museum. De oude gevangenis uit 1796 Kilmainham Goal is ook zeker iets wat je niet mag missen tijdens deze vakantie. De plek om door te gaan tot in de late uurtjes is in het hart van Dublin: het Temple Bar District. Het Temple Bar District barst van de leuke, gezellige, bruisende bars, cafés en restaurants. Een ding wat zeker is, jullie hoeven je geen moment te vervelen!

Praag

Het historisch stadcentrum van Praag heeft veel te bieden. Om optimaal te kunnen genieten van Praag is het aan te raden om een Prague Card aan te schaffen. De kaart geeft gratis toegang tot het openbaar vervoer en vele musea en andere bezienswaardigheden. Een van de bezienswaardigheden die je gaat tegenkomen bij een bezoek aan Praag is de Karelsbrug. De brug is het symbool van Praag en 500 meter lang. De brug is overdag de werkplaats van vele artiesten en kunstenaars. Tevens is in het stadcentrum de grootste discotheek van Centraal-Europa te vinden Karlovy Lazne. Deze discotheek heeft maar liefst vijf verdiepingen. Per verdieping wordt er een ander muziekgenre gedraaid. Zo is er voor ieder wat wils! Zin in een klim om daarna alle bezienswaardigheden van Praag te kunnen aanschouwen? Praag heeft zijn eigen Eiffeltoren genaamd De Petrîntoren. Als het de avond ervoor laat is geworden, er is ook een kabelbaan beschikbaar. En tot slot zijn de prijzen van het eten en drinken in Praag laag in vergelijking met Nederland. Deze vakantiereis voor mannen hoeft dus zeker niet duur te zijn. Maar het allerbelangrijkste, geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *