AlgemeenReisverhaal

Reisverslag: Mijn trip door Thailand

Thailand heeft een tropisch klimaat en als je niet midden in het regenseizoen een bezoek wilt brengen aan dit land moet je hier wel even rekening mee houden. Over het algemeen zijn de maanden november tot en met maart de beste maanden om Thailand te bezoeken en hier heb ik afgelopen december gebruik van gemaakt! In dit reisverslag wil ik je graag wat meer over mijn ervaringen in Thailand vertellen.

Startpunt van de trip: Bangkok

Ik vloog vanaf Amsterdam naar Bangkok en dit maakt het gelijk de ideale plek om de trip te starten. Ik ben hier in totaal drie dagen geweest en ben op mijn eerste dag gelijk met de tuktuk een ritje gaan maken door de stad. In vergelijking tot de gewone taxi is dit redelijk duur, maar je kunt hier altijd goed onderhandelen en het is echt een hele leuke ervaring dus ik raad je zeker aan om dit ook te doen mocht je ooit in Bangkok zijn! Verder heb ik een fietstocht gemaakt met een lokale gids door Bangkok en zo heb ik plekken gezien waar ikzelf nooit zou zijn gekomen. Je fiets door smalle steegjes, mooie buitenwijken en door China Town. Al met al krijg je zo een heel divers inzicht in de stad Bangkok. Mijn beeld van Bangkok is zo geheel veranderd en ik ben erachter gekomen dat er echt nog meer valt te ontdekken dan ik al dacht. Al met al een heel bijzondere stad!

Nationaal Park Khao Yai

Na mijn bezoek aan het hectische Bangkok heb ik een bezoek gebracht aan het eerste nationale park van Thailand: Khao Yai. Dit is een prachtig natuurgebied en het contrast met het drukke Bangkok is echt heel groot. In dit park kom je echt in een oase van rust terecht. Ik heb hier een dagtour gemaakt en ben langs een aantal geweldige bezienswaardigheden gegaan zoals de Haew Narok Waterval en de Khao Luk Chang vleermuizengrot. Met een beetje geluk spot je daarnaast nog een aantal dieren in het wild zoals de Aziatische olifant of de gibbon. Helaas heb ik geen olifant gezien, maar andere diersoorten zie je hier in overvloed!

Het eiland Koh Samet

Een trip naar Thailand is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek te hebben gebracht aan één van de prachtige eilanden. Ik ben uiteindelijk naar Koh Samet geweest, een klein eiland in het oosten van Thailand en vanaf Bangkok of Pattaya gemakkelijk te bereiken. Dit maakt het makkelijk om in te plannen tijdens je trip. Ik had deze reis overigens goedkoop geboekt bij weflycheap en zij hebben deze trip voor mij samengesteld. Dit eiland is een nationaal park, waardoor er niet ongelimiteerd gebouwd mag worden. Zo wordt de natuur hier behouden en is het er niet zo toeristisch als sommige andere eilanden. Ik heb hier nog even genoten van de mooie stranden en heb geslapen in een guesthouse bij Ao Hin Khok. Al met al een ideale trip die ongeveer twee weken heeft geduurd. Hopelijk heb je door het lezen van mijn reisverslag wat inspiratie gekregen voor jouw trip naar Thailand! Mocht je hier zelf zijn geweest vind ik het ook leuk om te horen hoe jij jouw reis hebt ervaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *