GastblogReistips

10-daagse rondreis highlight in Andalusië met vakantiehuis

Spanje is onder Nederlanders een zeer geliefd vakantiebestemming. Dit is niet zo vreemd, want Spanje is rijk aan cultuur, is relatief goed betaalbaar en de zon schijnt er vaak. De term ‘winterzon’ is daarom een begrip dat voor Spanje helemaal van toepassing is. Voor wie nog op zoek is naar een originele vakantiebestemming, laat ik je kennis maken met de wondere wereld dat Andalusië heet. Andalusië is een plek boordevol verborgen schatten, die vaak alleen te bereiken zijn via de auto. Doordat deze mooie plekken relatief dicht bij elkaar liggen, is Andalusië uitermate geschikt voor een rondreis met de auto en/of trein. Vanuit verschillende accommodaties kun je enorm veel zien en doen. Zo hebben afgelopen zomer gebruik gemaakt van vakantiemalaga voor onze overnachtingen. Speciaal voor de ontdekkingsreizigers onder ons, de highlights van mijn rondreis.

Bezoek het wereldberoemde Alhambra in Granada

Aan de zuidoostelijke grens van de stad Granada, vind je een middeleeuws paleis en fort van de toenmalige Moorse heersers . Op een heuvelachtig plateau zie je vanuit afstand een gigantisch complex staan, dat op het eerste gezicht lijkt op wat robuuste blokken beton. Niets is minder waar. Eenmaal binnengekomen zal je versteld staan van de detail en verfijning van de bouwkunst. Het is werkelijk waar een meesterwerk van houtsnijwerk en bewerkte plafonds. Koning Carlos V liet het complex bouwen in de tijd dat de renaissance op haar hoogtepunt was, en dat is te merken! Als kers op de taart, wandel je door de fabelachtige binnentuinen van Generalife.

Wandel door Santa Cruz en bezoek de Mudejar-paleizen in Sevilla

Voor diegenen die nog niet eerder is Sevilla is geweest, zal zich vergapen aan schoonheid van de stad. De bouwstijl is sterk beïnvloed door de bezetting van de eerdergenoemde Moorse veroveraars. Tijdens de bloeiperiode van het Moorse rijk, bouwden zij onder meer het Koninklijk Paleis van Sevilla. Het waarschijnlijk oudste koninklijk paleis in Europa dat nog in gebruik is! Vervolg je weg door de smalle steegjes van de Joodse wijk Santa Cruz. Zelfs met een goed richtingsgevoel zal je in het labyrint snel verdwalen. Maar wees er gerust op, je komt altijd weer terug op een herkenningspunt. Durf de route daarom volledig uit handen te geven en geniet van de leuke plekjes en terrassen om te ontdekken.

Lig aan de Atlantische kust van Andalusië op Costa de la Luz

Een zonvakantie in Andalusië is niet compleet zonder een dagje bakken op het strand op Costa de la Luz. Door het aantal zonne-uren van meer dan 3000 per jaar, wordt deze kustlijn ook wel ‘kust van het licht’ genoemd. Voor diegene die sportief zijn aangelegd kunnen hier gaan kitesurfen. Door de ligging van het strand is er voldoende wind om de warme zon van je af te waaien. In Tarifa kun je de surfsport leren onder leiding van een professional. Voor wie dit te heftig is, zijn er mogelijkheden zat om plezier te maken. Geniet er van Spaanse sherry in een van de Bordega’s en dans tot in de late uurtjes de Flamenco.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *