GastblogReistips

3 keer inspiratie voor een verre reis

Wil je op vakantie gaan of een lange reis maken in een land ver hiervandaan? Laat je dan inspireren door prachtige culturen, uitzichten en bezienswaardigheden tijdens een verre reis. Lees snel het artikel om inspiratie, tips en locaties op te doen voor jouw toekomstige reis!

1. Botswana

Ooit al eens gedacht aan reizen in Botswana? Botswana bestaat voor het overgrote deel uit hoogvlaktes met daarachter prachtige landschappen. Botswana biedt ook een verscheidenheid aan woestijnvlakte en het land is omringd door Zambia, Namibië, Zimbabwe en Zuid-Afrika….genoeg doorreis mogelijkheden dus! Een safarireis door de wereldberoemde Okavango Delta is er eentje die je nooit zal vergeten. Het is onder ander bekend door vele natuurdocumentaires, dit schept al een mooie verwachting!

2. Azië

Waar anders dan te gaan backpacken in Azië? Azië bevat veel mooie landen waar een verre reis naartoe maken, zeker de moeite waard is. Denk bijvoorbeeld aan Thailand; een land met een geheel eigen cultuur. Daarnaast biedt het je de meest adembenemend witte stranden, uitgestrekte natuur en word het ook wel omschreven als een backpackwalhalla. Ook Cambodja is je verre reis zeker waard! Cambodja kent vele prachtige tempels en pagodes, een zeer tropisch klimaat en genoeg uitstapjes die je in Nederland niet zou kunnen maken.   Wil je een verre reis maken naar Azië, maar niet te actief? Kies dan voor Dubai, een prachtige luxe stad om te zien en doorheen te lopen. Deze stad heeft je van alles te bieden, zo kan je naast een prachtige bloementuin ook een stoere woestijnsafari met een 4×4 jeep maken! Dubai is tenslotte ook de stad van entertainment dus tijdens deze verre reis zal jij je geen moment vervelen.

3. Mexico

Een prachtig land vol cultuur en bezienswaardigheden is Mexico. Dit land heeft elke reiziger genoeg te bieden, voor zowel jong als oud. Er zijn vulkanen te bezichtigen, maar daartegenover ook laaglandjungles en mangrovebossen. Het land is prachtig om doorheen te reizen maar de diversiteit in bevolking is ook een genot om mee te maken. Zo zijn er de Maya’s (op en top aangekleed op basis van hun cultuur), maar ook de latino’s (een heel ander volk).   Er is een grote verscheidenheid aan tempels te bezoeken, maar vergeet ook de piramides niet! Met name die in de Mayastad Tikal, waar je ook nog eens een prachtig uitzicht tegemoet krijgt. Er zijn vele leuke markten te bezoeken met de meest bijzondere hebbedingetjes en dingen waar jij nog nooit van hebt gehoord. Het meer van Atitlán is er ook eentje die je eigenlijk niet mag missen tijdens je verre reis door Mexico.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *