GastblogReisverhaal

Reisverslag: Ontdek de mooiste hoogtepunten van Indonesië

Afgelopen zomer had ik een Indonesië rondreis gemaakt via Sawadee Reizen. Deze reis had ik in groepsverband gemaakt. Samen met een vriendin had ik deze reis laten samenstellen en vervolgens hadden we met de groep 17 dagen lang de eilanden Java en Bali ontdekt. In deze blog wil ik jullie dan ook graag meer vertellen over de absolute hoogtepunten van mijn reis.

Jakarta

Het begon allemaal met een vlucht van Amsterdam naar Jakarta. Bij aankomst stond onze reisbegeleidster al klaar op het vliegveld om ons vervolgens naar ons hotel midden in de stad te brengen. Jakarta is de hoofdstad van Indonesië en hier wonen bijna 10 miljoen mensen! Echt een wereldstad en de ideale plek om je reis te starten.

Bandung

Na een kort bezoek aan Jakarta reisden we met de gehele groep en onze reisbegeleidster via Bogor naar Bandung. Ik raad je aan de botanische tuinen van Bogor te bezoeken als je zelf besluit om deze plek te bezoeken. Deze tuinen zijn echt prachtig! Na het bezoek aan deze tuinen reed onze bus verder naar Bandung. Onderweg bezochten we nog een theeplantage alvorens we aankwamen in de stad. Bandung heeft een koloniaal verleden en dit is nog terug te zien in de welbekende Hollandse huizen die te zien zijn in de stad. In Bandung hadden we naast het goedgevulde programma dat Sawadee voor ons samen had gesteld ook een dag zonder programma. Samen met mijn vriendin Merel had ik toen een excursie geboekt naar Tangkuban Perahu. Dit is een actieve vulkaan die ongeveer 30 kilometer buiten de stad ligt. Het was een flinke wandeling om tot de kraterrand te komen, maar dit was het meer dan waard!

Yogyakarta

Vanaf Bandung hadden we de trein genomen naar Yogyakarta. Deze treinreis duurde ongeveer 8 uur. Gedurende deze rit rijdt je over hoge bruggen en tunnels, dwars door het mooie berglandschap van Java. Hier hadden we drie dagen doorgebracht. Naast het ontdekken van de prachtige sultanstad Yogyakarta zijn we ook naar Borobudur geweest. Dit is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld! Echt een plaatje en ik raad je aan deze plek zeker te bezoeken als je naar Java gaat! Ook hadden we het paleis van de sultan, het Kraton, bezocht. Al met al is Yogyakarta echt een fantastische plek om te bezoeken als je van cultuur houdt!

Malang & Kalibaru

Na Yogyakarta reisden we een flink stuk door naar het westen van Java en gingen naar de stad Malang. Dit is een stadje met een koloniaal Hollands verleden en is een bruisende plek waar je s ’avonds op het centrale stadsplein kan genieten bij één van de vele eettentjes. De volgende dag reisden we alweer verder naar Kalibaru en bezochten de Bromo vulkaan. Dit is de bekendste vulkaan van heel Indonesië. Het is echt heel leuk om deze vulkaan te beklimmen als je een bezoek brengt aan Java. De zonsopkomst boven de vulkaan was werkelijk adembenemend. Daarnaast haden we in Kalibaru een programma loze dag, wat echter niet betekende dat we deze dag niks te doen hadden. Op deze dag hadden we s ’ochtends de mooiste rijstvelden van de omgeving bezocht, terwijl we middags lekker aan de rand van het zwembad hadden gelegen.

Ubud

We keken er al de gehele vakantie naar uit: Bali! Dit eiland heeft echt een plekje in ons hart veroverd. De Bali rondreis begon in Ubud, nadat we met de veerboot de oversteek hadden gemaakt van Java naar Bali. Ubud is een prachtig kunstenaarsdorpje, gelegen tussen de groene rijstvelden. Deze plek staat bekend om haar goede eten en ik kan je Waroeng Bernadette aanbevelen. Hier had ik de lekkerste Rendang gegeten die ik ooit heb geproefd. Naast het overheerlijke eten had ik een bezoek gebracht aan de rijstvelden van Tegalalang en de watertempel Tita Empul.

Sanur

Het laatste plaatsje van onze rondreis door Indonesië was na een twee weken alweer aangebroken… De tijd was zo snel gegaan, maar het was echt fantastisch! Sanur is een badplaats aan de oostkust van Bali en dit was de perfecte plek om nog even te relaxen voordat we weer huiswaarts keerden. Al met al hadden Merel en ik 17 fantastische dagen gehad met deze groepsreis van Sawadee Reizen. Ik hoop dat je het leuk hebt gevonden mijn reisverslag te lezen en dat je zelf inspiratie op hebt kunnen doen voor jouw Indonesië rondreis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *