GastblogReistips

De nationale parken van Tanzania die u moet bezoeken!

Bent u van plan op safari te gaan in Tanzania? Lees dan snel verder, want in dit artikel lichten wij namelijk toe welke nationale parken er allemaal zijn in Tanzania.

1.    Arusha national park

National park Arusha staat het meest bekend om de vulkaan Meru met een hoogte van bijna 5000 meter en wordt vaak beklommen. Niet alleen Mount Meru is de moeite waard om te bezoeken in dit park maar ook de verschillende soorten exotische vogels die er in het tropisch regenwoord te spotten zijn. Dit kleine park heeft namelijk meer dan 400 soorten vogels. Naast de exotische vogels is er in dit park ook de zeldzame zwart-witte colobus aap te bewonderen.

2.    Lake Manyara National Park

Lake Manyara National park staat bekend om haar beeldschone natuur en tropische vogels en spelende apen. In dit park heeft u grote kans om oog in oog te staan met olifanten in het zogenaamde woodland landschap. Maar het park staat het meest bekendst om de hippo pool, waar veel nijlpaarden te vinden zijn.

3.    Ngorongoro Conservation Area

De Ngorongoro Conservation Area is ook wel het gebied rondom de krater en is een van de meest populaire bestemmingen van reizigers. Zo vindt u in de meest dicht begroeide Ngorongoro veel dieren. Eenmaal afgedaald in de krater bodem is er een prachtige uitzicht waarin je omringd wordt door de mooiste dieren en natuur. Op de kratervloer zijn de meeste wilde dieren van afrika te vinden doordat de krater rijk is aan voedsel voor de dieren.

4. Tarangire National Park

In de Tarangire national park zijn de meeste olifanten ter wereld te vinden. Zo lopen zij namelijk vaak langs de Tarangire River om water te drinken en zijn er ook vele andere wilde dieren te zien. Dit park is een klein park en een wordt wat minder vaak bezocht door reizigers. Bent u benieuwd wat er nog meer te beleven is in Tanzania? Op de website van Tanzania specialist  vindt u nog meer informatie over de parken en activiteiten in Tanzania. Of lees meer op Leukevakantiebestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *