Gastblog

Incentive reis organiseren met het gehele kantoor

Steeds meer bedrijven organiseren een incentive reis. Vaak wordt dit gedaan ter ere van een jubileum of als beloning, bijvoorbeeld na het behalen van een zakelijke doelstelling. Wie organiseert deze reis: de werkgever of meerdere medewerkers? De reis is bedoeld voor alle medewerkers. Wat is er leuker dan iedereen mee laten denken?

Voordelen van een groepsreis

Een incentive reis kent vele voordelen. Het is natuurlijk goed voor de PR, denk maar eens aan geweldige vakantiefoto’s die voorbij komen op Social Media. Hiermee zet het bedrijf zichzelf in de spotlight. Belangrijker is dat werknemers nader tot elkaar komen, in een ontspannen en ongedwongen sfeer leren collega’s elkaar beter kennen. Hierdoor durven ze meer op elkaar te vertrouwen. Ook neemt een groepsreis dagelijkse stress weg en vergroot het zelfvertrouwen bij de medewerkers. Het gevolg is een hogere creativiteit en betere werkprestaties op kantoor. De bedrijfsresultaten zullen zichtbaar omhoog gegaan.

Aan de slag: een reis boeken

Het is natuurlijk mogelijk om bij elke willekeurige reisorganisatie een reis te boeken. Helaas zijn de meeste van deze reisorganisaties niet toegespitst op personeelsreizen. Er zijn speciale incentive reisaanbieders, die de mooiste bestemmingen hebben geselecteerd. Hier vind je een uitgebreid aanbod groepsreizen met bijzondere bestemmingen zoals IJsland, New York of Napels. Wat is belangrijk binnen een incentivereis? Een compleet arrangement geeft een duidelijk overzicht van de kosten. Alles is van A tot Z geregeld, van het vervoer tot belastingen en van overnachting tot activiteiten. Dit zijn de ideale groepsreizen voor bedrijven die het graag goed geregeld zien. De prijs speelt misschien wel de belangrijkste rol bij de keuze voor een incentivereis. Compleet verzorgde reizen hebben transparante kosten, alles is immers geregeld. Wie liever losse boekingen doet moet rekening houden met veel bijkomende kosten.

Een verre reis of dichtbij huis

Speelt de locatie een belangrijke rol? Ja en nee, dit hangt helemaal van de doelstelling af. Even helemaal weg, afschakelen en niet denken aan werkzaamheden, dit kan het beste tijdens een reis in een bijzondere omgeving. Een zonvakantie, de sneeuw trotseren of de natuur opzoeken, de wereld heeft heel wat te bieden. Daarnaast zijn er diverse incentive reizen in eigen land. Hierbij draait het vooral om de activiteiten die medewerkers met elkaar doen. Teambuilding is het sleutelwoord tot succes.

Inspiratie reizen

Zakelijke cultuurverschillen kunnen bij internationaal zakendoen voor ongemakkelijke situaties zorgen. Niet alleen is het belangrijk om de zakelijke etiquette in het buitenland te kennen, ook kunnen we nog een hoop leren van buitenlandse bedrijven. Nieuwe ideeën komen tot leven tijdens een inspiratiereis. Hiermee ontstaat er een andere kijk op voedingsgewoonten, de manier van leven en hoe bepaalde zaken kunnen worden toegepast in het eigen bedrijf. De betere aanbieder verzorgt niet alleen incentive reizen maar heeft zich tevens gespecialiseerd op inspiratiereizen en studiereizen. Ontdek waarom de retail in Azië hard groeit en waarom het in New York, opgericht door Nederlandse kooplieden, allemaal om zaken draait. Samen een incentive reis organiseren leidt tot bijzondere ontwikkelingen in eigen bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *