Algemeen

Maak je verblijf op Curaçao aangenamer met een huurauto

Curaçao is een ontzettend populaire vakantiebestemming voor Nederlanders die willen genieten van het warme weer en ook voor veel mensen die familie op het eiland in het Caraïbisch gebied hebben wonen. Curaçao onderhoudt warme banden met Nederland en is nog steeds onderdeel van hetzelfde koninkrijk maar dan als onafhankelijke staat.    Er gaan dagelijks vluchten tussen Amsterdam en Willemstad en de meeste mensen die een keer op curaçao zijn geweest, zijn direct verkocht en komen altijd weer een keer terug. Om het verblijf op het eiland zo aangenaam mogelijk te maken, is het een goed idee om een eigen auto te huren, zodat je helemaal zelf kan bepalen waar en wanneer je ergens heen wil.  

Boek thuis online om administratie bij aankomst te voorkomen

Er zijn diverse autoverhuur Curacao bedrijven aanwezig in en rondom Willemstad. De meeste aanbieders hebben een vestiging op het vliegveld, zodat je direct bij aankomst in je eigen huurauto kan wegrijden. Je vindt op Curaçao een combinatie van lokale (zoals autohurenopcuracao.nl) en internationale verhuurbedrijven en in de meeste gevallen bestaat er de optie om online een auto te boeken.  Bij het huren van een auto komt wel wat administratie kijken en door dit rustig vanaf huis op je computer te doen kun je het proces bij aankomst behoorlijk versnellen, hoef je al het papierwerk niet meer in te vullen en weet je zeker dat er een auto voor je klaarstaat. Ook is het prettig om online verschillende auto’s met elkaar te vergelijken en ook diverse verhuurbedrijven met elkaar te vergelijken.  

Fijn rijden in de auto op Curaçao

Het rijden in Curaçao gaat er wat chaotischer aan toe dan in Nederland, maar dit maakt het niet per definitie gevaarlijker. De meeste huurauto’s op het eiland zijn automatisch geschakeld en van zeer goede kwaliteit. De wegen zijn in principe goed, maar het is verstandig om na een regenbui vaart te minderen, omdat het wegdek glad kan zijn en je gaten in de weg minder goed kan zien. Schrik vooral niet van het getoeter, want dit wordt gebruikt bij het groeten en het bedanken van elkaar. Er is op vrijwel het gehele eiland pechhulp beschikbaar en de verkeersregels zijn op een uitzondering na allemaal gelijk aan die in Nederland, dus kan vrijwel iedereen met een Nederlands rijbewijs probleemloos rijden op Curaçao.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *