Algemeen

Hoe kies je de beste camping voor kinderen?

Je bent net aangekomen op de plaats van bestemming. Een mooie camping met een zwembad. Het lijkt precies op de foto’s, maar toch krijg je niet direct het vakantiegevoel. Heb je dit ook wel eens meegemaakt? Kamperen is leuk, maar het kiezen van de juiste camping kan best nog wel lastig zijn. Waar kun je nu het beste op letten? En welke faciliteiten zijn belangrijk voor de kinderen? Wij delen drie tips voor het kiezen van de beste camping. Gelukkig zijn er honderden kampeerplekken en zit er dus altijd wel eentje voor je bij. 

1. Maak een lijstje met criteria

Voordat je gaat zoeken naar campings is het handig om een criterialijstje te maken. Wat vind jij belangrijk bij het kiezen van een camping? Is dit de locatie? De hygiëne van de toiletgebouwen? Of de activiteiten op het park? Je kunt natuurlijk heel veel eisen hebben, maar dit maakt het zoeken er niet gemakkelijker op.   Maak een lijstje met maximaal vijf criteria. Wat is nu echt belangrijk voor jou en je kinderen? Een camping met zwembad of dichtbij zee? Beoordeel vervolgens alle parken die je tegenkomt op deze vijf criteria. 

2. Kijk naar de reviews

Als je een camping boekt op het internet kijk je vooral naar de foto’s. Maar het is natuurlijk wel belangrijk dat deze foto’s overeenkomen met de werkelijkheid. Helaas is dit niet altijd het geval. Kom niet voor vervelende verrassingen te staan en lees van tevoren altijd de reviews.    Zijn er veel positieve beoordelingen en één of twee negatieve? Laat dit je vooral niet afschrikken. Er zijn altijd mensen die slecht weer hadden of even niet hun dag hadden. Echter, als er heel veel negatieve reviews zijn, is dit een teken om verder te zoeken. 

3. Zijn er activiteiten voor de kids?

Als je met je gezin op vakantie gaat, is het belangrijk dat er voor iedereen genoeg te doen is. Dus of je nu een camping in de Ardennen of eentje bij je om de hoek boekt, kijk altijd naar de activiteiten. Heb je jonge kinderen? Kijk dan bijvoorbeeld of er een kinderclub of miniclub aanwezig is. Is er een zwembad met peuterbad? Met oudere kinderen liggen de behoeften natuurlijk weer heel anders. Zij willen misschien een groter zwembad met glijbanen en activiteiten in de avond.    Maar vergeet jezelf ook niet! Is er bijvoorbeeld een wellnessruimte, sportschool of bar waar je cocktails kunt drinken?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *