Algemeen

Tips voor het maken van leuke vakantiefoto’s

Woman Wearing Black and White Blouse and White Short Standing on Forest Reken af met overbelichte, onscherpe en geregisseerde foto’s. Het is nu eens tijd voor de beste en vooral leukste vakantiefoto’s. En daarvoor hebben wij natuurlijk de beste tips voor je op rij gezet.  Tip: heb je met onderstaande tips de mooiste vakantiefoto’s weten te schieten? Dan mag een fotoboek van je vakantiefoto’s natuurlijk niet ontbreken. Op Fotoboeken.nl kun je eenvoudig zelf je fotoboek maken.

Stop direct met regisseren

Je wilt alles misschien wel té perfect op de foto hebben. Dan is dit het moment daarmee te stoppen. Een vakantie is nu eenmaal geen fotoshoot en al helemaal niet iets waarvoor je de fotomomenten hoeft uit te zoeken. Kies gewoon de momenten uit die je aanspreken. Laat het zijn zoals het is en ontspan. 

Fotografeer je vakantie

Vergeet als je op vakantie ben vooral niet om je vakantie te fotograferen. Dit kun je het beste doen door een thema te kiezen. Dit kan werkelijk van alles zijn en per moment of beleving verschillen! Door een thema te kiezen maak je het makkelijker om te fotograferen wat met je vakantie of dat dagje weg te maken heeft.

Zorg voor leven en beleving

Zorg dat iedere foto die je maakt laat zien hoe leuk, spontaan of bijzonder iets is. Je kunt dit doen door de beleving van je vakantie letterlijk te fotograferen. Laat de beweging er gewoon zijn en zorg voor een gezond portie plezier, dat ook van je foto’s straalt. Zorg er vooral ook  voor dat je elkaar fotografeert.  Bij het fotograferen van leven kun je denken aan de golven op het water, wind die een vlag doet wapperen of mensen die aan het wandelen zijn. Het kan van alles zijn. Door leven op de foto te nemen krijgt een foto meer diepgang en worden foto’s die je maakt minder saai.

Dit moet je weten over licht

Voor iedere vakantie fotograaf is licht je beste vriend of juist vijand. Daarom is het voor de mooiste vakantiefoto’s belangrijk om op het juiste moment, de beste manier en op de juiste plek foto’s te maken. Dit is doorgaans tijdens de vroege ochtenden of vroeg in de avond net voor de schemer.

Wat te doen met vakantiefoto’s?

Vraag jij jezelf af wat te doen met alle vakantiefoto’s die je gemaakt hebt? Vaak belanden alle foto’s op een harde schijf en worden ze eens in de zoveel jaar bekeken om herinneringen op te halen. Het zou toch veel leuker zijn als je iets creatiefs doet met je vakantiefoto’s, zodat je vaker herinnerd wordt aan deze speciale momenten. Het maken van een fotoboek is daar een goed voorbeeld van. Zelf een gaaf fotoboek ontwerpen is leuk om te doen. Tegelijkertijd maak je een leuk boek dat je bijvoorbeeld op een plank aan de muur kunt zetten of elders in je interieur. Zo pak je jouw foto’s er sneller bij. Ook visite vind het leuk om af en toe eens door je fotoboeken te bladeren. Een ander leuk idee is om een aantal vakantiefoto’s af te drukken om vervolgens in je interieur terug te laten komen. Bijvoorbeeld in fotolijstjes of gedrukt op een hout. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *