Reisverhaal

Sri Lanka: Ella in de bergen

In mijn reisverslag over mijn rondreis door Sri Lanka was ik gebleven bij de adembenemende treinreis door het binnenland! Eenmaal aangekomen in het bergdorpje Ella kom je terecht in het backpackersdorp van Sri Lanka. Hier vind je veel leuke eetbarretjes en kan je gerust een paar dagen blijven. Ook kan je hier een lokale kookworkshops doen, ik heb deze gedaan bij Matey Hut. Daarbij heb ik vanuit hier de beroemde hike gedaan naar Little Adams Peak, deze was een stuk pittiger dan de vorige hike naar Lions Rock, maar zeker ook de moeite waard. Na deze hike kan je in het dorp terecht voor een goedkope massage, dat had ik ondertussen wel verdiend!  

Week 3 & 4: Olifanten en de mooiste stranden in het zuiden

De dag na mijn heerlijke massage was ik klaar voor een nieuw avontuur en had ik een tour geboekt het natuurpark Udawalawe om olifanten te zien. Ik had nog nooit in het echt een olifant gezien en was echt onder de indruk van deze dieren. Bij Udawalawe zie je altijd olifanten en kan je ook erg dichtbij komen. Ook is er een kleine kans om luipaarden te spotten, maar meestal komen deze s ’nachts tot leven. Als je deze wilt zien kan je het beste vroeg in de morgen op safari gaan.   Olifanten Sri Lanka

Hiriketiya

Toen werd het tijd om weer eens richting de kust te gaan en kwam ik aan in Hiriketiya, mijn absolute favoriet van Sri Lanka. Ik kwam hieraan met de bus (uitstappen in Dikwella) en werd meteen verliefd op de prachtige baai met azuurblauw water en de mega relaxte sfeer. Ook als je graag surft kan je hier de golven te lijf gaan. Ik ben hier 4 dagen gebleven en dat was zeker niet te lang. Ik sliep bij DOTS Bay house waarbij de dorm kamer een hutje van bamboe is met uitzicht op de zee. Als je hier niet slaapt is het alsnog een aanrader om te gaan eten of om te chillen. Wil je weer eens een keer wat Westers eten kan je dat doen bij Salt House.   Strand Sri Lanka

Weligama

Hierna ging ik door naar een ander leuk kustplaatsje genaamd Weligama, een vrij rustig niet toeristisch dorpje. Ook hier is het erg gezellig en kan je het beste slapen bij het Beatroot hostel. Om heerlijk lokaal te eten kan je naar Chef Akila Kitchen of Meewitha. Ook de Tiki Cliff Bar is een echte aanrader, omdat het op een klif zit met uitzicht over het plaatsje. Daarbij zijn er hele leuke feesten en lekkere cocktails. Ook kan je langs de kust van Weligama de beroemde paalvissers zien van Sri Lanka. Wel moet je vroeg opstaan om dit te kunnen zien!   paalvissers Vanuit hier kan je een uitstapje maken naar de grotere plaats Galle. Hier is het meer toeristisch, maar je kan er wel leuke souvenirs kopen.

Unawatuna

Mijn laatste stop voor Colombo is Unawatuna. Hier slaap ik drie dagen in hostel Camp Kush. Dit is in de jungle en hier zijn hele leuke jungle feestjes! Om de reis in rust af te sluiten ben ik een paar dagen naar de Sri Yoga Shala geweest, een hele mooie yoga studio in de jungle met een infinity pool op een berg. Hier kan je yogalessen volgen. Dan is het alweer tijd om naar Colombo te gaan en sluit ik mijn Sri Lanka reis af. Ik wou dat ik langer kon blijven op dit prachtige eiland, want voor mij is het de parel van heel Azië!          

Een gedachte over “Sri Lanka: Ella in de bergen

  1. Wat een leuk artikel, en prachtige foto’s! Graag willen mijn vriend en ik nog een reis boeken voor dit jaar. Onze voorkeur ging al uit naar Azië. Maar dit prachtige eiland zal ik zeker in gedachte houden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *