ReistipsReisverhaal

De mooiste bestemmingen om te hiken

Hiken wordt steeds populairder en dat begrijp ik heel goed! Hiken is niet alleen gezond, maar je komt ook vaak op prachtige plekken waar je anders nooit komt. Mijn favoriete hike was toch wel op Ibiza naar Es Vedra, ik weet niet waarom, maar het heeft toch iets magisch. Verder was mijn hike in de Filipijnen ook prachtig! In dit artikel geef ik je een aantal praktische hiketips, maar ook mijn favoriete hike plekken.

Laat ik allereerst voorop stellen dat goed schoeisel essentieel is! Een blessure zit in een klein hoekje en dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. Koop dus goeie wandelschoenen! Zorg daarnaast dat je altijd wat te drinken hebt. Vaak duurt een hike langer dan je vooraf denkt en ook kan het best pittig zijn op fysiek vlak, zeker in warme landen!

Mijn favoriet

Op de foto ziet deze plek er misschien niet eens heel speciaal uit, maar zodra je het verhaal van Es Vedra kent en je hier bent voel je een soort magische sfeer hangen. Wij gingen hier met zonsopgang naartoe en hebben tijdens de zonsopgang alleen maar van het uitzicht genoten. Helaas hebben we toen geen foto’s gemaakt, omdat dit simpelweg te adembenemend was!lll

Het prachtige noorden

Een van de meest populaire bestemmingen op de hiken is misschien wel Noorwegen. Prachtige en verre bergezichten blijven je verbazen en is werkelijk waar uniek te noemen! Let wel goed op wanneer je deze bestemming wilt gaan bezoeken, want de prijzen in Noorwegen zijn op zijn zachts gezegd niet goedkoop.

lk

Prachtige rijstvelden

Een van de dingen die mij blijven faschineren zijn rijstvelden. Ik vind het prachtige om deze groene oases trapsgewijs naar beneden te zien gaan. Vaak zie je de lokale bevolking nog met ouderwetse methodes werken op de velden en dit is een prachtig schouwspel. Ik kan hier dan ook vaak uren naar kijken. Een van deze bestemmingen waar de prachtig kan is op Sumatra. Je kan hier vaak een stukje bergop hiken en dan heb je een prachtig overzicht!

klk

Hopelijk hebben jullie iets aan deze tips en inspireert het jullie om ook eens te gaan hiken op vakantie!

Groetjes,

Maartje & Joshua!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *