Algemeen

Zonder geldzorgen op reis

Je zit er niet op te wachten tijdens je vakantie of zakenreis. Heb je net lekker een kopje koffie op het terras gedronken kan je de rekening niet betalen omdat je creditcard niet geaccepteerd wordt.  Wel een volle rekening, maar niet kunnen betalen, hier een aantal tips om dat te voorkomen.

Tip 1: Zorg voor een goed alternatief

De eerste en misschien meteen wel meest praktische tip is: zorg dat je een alternatief betaalmiddel achter de hand hebt. Waar je in Nederland rustig met alleen een pinpas op pad kunt gaan wil je over de grens toch wat meer keuze hebben. Neem bijvoorbeeld een pinpas en als tweede optie een creditcard mee. Voor de kleine uitgaven is het verstandig een kleine hoeveelheid contant geld op zak te hebben. Bedenk wel dat contant geld als je het verliest of als je portemonnee onverhoopt gestolen wordt ook echt weg is.

Tip 2: Let op de juiste wisselkoers

Betalen in een andere munteenheid is soms even wennen, zeker in toeristische gebieden weet men hier soms handig gebruik van te maken door de prijzen flink op te schroeven. Zorg ervoor dat je de wisselkoers weet en reken altijd even terug naar de Euro voordat je akkoord gaat met een prijs. Je kan de wisselkoers opzoeken op geldwisselt.nl

Tip 3: Beperk contant geld

Geld is gewild! In alle landen kunt u het slachtoffer worden van zaken als zakkenrollen of een beroving. Draag een beperkte hoeveelheid contant geld. Hoewel het voor opnemen van vreemde valuta wel toeslag berekend wordt is dit niet dusdanig dat je niet meerdere keren contant geld kunt opnemen. Mocht het wel nodig zijn om veel contant geld op te nemen, bewaar het dan niet allemaal in uw portemonnee. Dit valt op wanneer u betaald bij de kassa en mocht u onverhoopt beroofd worden dan hebt u na het afgeven van uw portemonnee nog geld achter de hand. Een handig hulpmiddel is de geldriem.

Tip 4: PIN veilig

Naast zakkenrollen en beroving zijn er ook nog onvriendelijke karakters die zich bezighouden met fraude of skimmen. Controleer bij geldopname of u geen verdachte zaken rond de pinautomaat ziet. Is er iets op de invoer gemonteerd of zit er misschien een camera in de verlichting van het automaat. Let er ook op dat niemand uw pincode afkijkt, rechtstreeks of misschien via de weerspiegeling van een raam. Mocht uw pas ingeslikt worden, blijf dan bij de automaat, bel uw bank en laat de pas blokkeren. Hou ook in winkel uw pas zelf door de kaartlezer of hou deze wanneer dit niet mogelijk is goed in het oog. Met bovenstaande tips staat niets je meer in de weg om veilig van een welverdiende vakantie te genieten. Wil je meer lezen over reizen en handige tips als deze? Ga dan naar Mijnvakantieblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *