Algemeen

Singapore: saai, of toch wel leuk?

Ben je eerder in Zuid-Oost Azië of Oceanië geweest, dan bestaat de kans dat je ook geland bent op Singapore. Misschien alleen voor een tussenstop, misschien om er een paar dagen te spenderen. Het imago van Singapore is twijfelachtig. Het is brandschoon, de criminaliteit ligt vrijwel op een nulpunt en alles is er op-en-top geregeld, maar de stadstaat wordt vooral ook gezien als enigszins duf. De term ‘Singabore’ wordt veel gehoord en soms ook gebruikt door de eigen bevolking. Toch biedt Singapore meer dan je op basis van deze beschrijving misschien denkt.

Winkelen en uitrusten in moderniteit

Veel backpackers in Zuid-Oost Azië doen een rondje Thailand, Cambodja, Vietnam en Laos. Alle vier landen die beperkt ontwikkeld zijn en luxe daarom niet altijd binnen handbereik is, tenzij je dure toeristenresorts opzoekt. Wil je hieruit ontsnappen, dan kan je vanuit al deze landen binnen 1 á 2 uur naar Singapore vliegen, vaak voor minder dan € 100,00. In Singapore kun je optimaal genieten van moderniteit, een extreme hoeveelheid winkels en het leven dat je in Nederland misschien ook gewend bent. Hoewel Singapore een deels Chinese cultuur heeft en op veel punten (veel) gereserveerder is dan Nederland, zou je niet de eerste reiziger zijn die toch in meer of mindere mate kan ‘thuiskomen’ in Singapore na weken of zelfs maanden van minder comfort.

Grand Prix van Singapore

Ben je een volger van de formule 1 en Max Verstappen, dan is een uitstapje naar de Grand Prix van Singapore natuurlijk een echte belevenis. Het circuit van Singapore geldt als één van de hoogtepunten van de F1-kalender omdat het in de avond wordt gereden en vaak garant staat voor spektakel. Regelmatig wint hier niet de favoriet, maar een andere coureur. In 2016 misschien Max Verstappen. Hoewel prijzig, kun je bij de Grand Prix van Singapore ook genieten van concerten van absolute topartiesten. Zo treden in 2016 Bastille, Kylie Minogue en het resterende deel van Queen op. Dat is toch mooi meegenomen naast de race. Dus Singabore? Misschien, maar je kunt het voor jezelf met gemak een enerverende trip maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *