Reistips

Welke verzekering heb je nodig als je met de auto op vakantie gaat?

aerial photography of coastline with people De zomervakantie gaat binnenkort beginnen en veel mensen gaan dan op vakantie met de auto. Een autovakantie biedt veel vrijheid en flexibiliteit. Je hebt je eigen vervoer en kan op je eigen tempo reizen. Het is wel belangrijk om goed voorbereid de weg op te gaan. Naast het inpakken van de koffers is het ook belangrijk om je verzekeringen goed te regelen. Maar welke verzekeringen heb je precies nodig als je met de auto op vakantie gaat? In dit artikel vertellen we alles over welke verzekeringen belangrijk zijn.

Autoverzekering

Als je met de auto op vakantie gaat is het belangrijk dat je autoverzekering goed geregeld is. Een autoverzekering is in Nederland verplicht. In Europa is het een ander verhaal. In veel Europese landen is een WA-verzekering voldoende. Wil je tijdens je vakantie zekerheid? Ga dan altijd na welke autoverzekering het beste past bij jouw reis en neem een kijkje bij verzekering auto berekenen. Het kan ook handig zijn om de reisverzekering of pechhulp uit te breiden met vervangend vervoer.

Reisverzekering

Een reisverzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden. Een reisverzekering dekt niet alleen de kosten bij verlies of diefstal van spullen, maar ook medische kosten in het buitenland. Daarbij moet er wel goed gekeken worden naar de polisvoorwaarden. Bij langere vakanties kan het verstandig zijn een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

Pechhulp

Niets is zo vervelend als pech krijgen onderweg. Pechhulp kan veel ongemak voorkomen. Er zijn verschillende aanbieders waarmee je in het binnen- en buitenland terecht kan. Ook hierbij is het goed om goed te kijken naar wat voor jouw vakantie de beste optie is. Heb je al pechhulp via je autoverzekering afgesloten? Dan is het niet nodig om dit dubbel op te doen.

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering is niet bij iedereen bekend, maar kan een hoop narigheid voorkomen. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten als je onverwachts niet op reis kan. Hierbij moet je denken aan een ongeval, ziekte, sterfgeval of scheiding. Zeer vervelende situaties maar het kan gebeuren. Hou er rekening mee dat er wel een aantal uitzonderingen zijn. De meeste verzekeraars vergoeden slechts een deel van de reissom.   Wil je graag jouw auto verzekeren als je op vakantie gaat? Dan raad ik het aan om contact op te nemen met een van de verzekeraars Univé.   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *