Algemeen

Ga op reis naar Kroatië

white and red concrete houses beside sea Heb jij Italië en Spanje inmiddels wel gezien en ben je toe aan een nieuwe vakantiebestemming? Denk dan eens aan Kroatië! Het land aan de Adriatische Zee ligt tegenover Italië en is daarmee helemaal geen vreemde keus voor je volgende vakantie. Wij gaan je meer vertellen over de mooiste plekken in Kroatië en de bijbehorende bezienswaardigheden!

Vakantie Kroatie

Overweeg je om op vakantie te gaan naar Kroatië? Dat begrijpen wij! Het is niet voor niets dat het mediterrane land steeds populairder wordt bij vakantiegangers. In dit kleine toch zeer interessante land komen de Griekse en Romeinse cultuur samen, waardoor het een mooie combinatie is en ideaal voor een zonvakantie. De kustlijn is het meest populair, met haar witte stranden en turqoise zeewater lijkt het net of je op een caribisch eiland bent. Verder het binnenland in vind je een divers landschap, van uitgestrekte bossen tot grote meren, en van bergen met prachtige watervallen tot wijngaarden en olijfbomen. Het land is daarnaast ook zeer betaalbaar en daarmee een stuk goedkoper dan het populaire Italië of Spanje bijvoorbeeld.

Split

Een zeer populaire bestemmingen is Split Kroatie. Deze oude havenstad ligt aan de kust en kent een paar prachtige stranden die je zeker bezocht moet hebben. Het historische centrum is ook zeker het bezoeken waard. Het bevat namelijk nog steeds overblijfselen uit 300 na Christus, wat de Romeinse keizer Diocletianus liet bouwen. Onder andere zijn paleis kun je vandaag de dag nog steeds bezoeken. Het Klis Fortress uit de 7e eeuw is ook erg indrukwekkend om te bekijken. Zin in een wandeling? Bezoek de Krka Watervallen die bestaat uit zeven losse watervallen. De breedste is wel 100 meter breed en is zeker een foto waard. Voor de kust liggen verschillende eilanden, waarvan het 70 km lange eiland Hvar het bekendst is. De witte stranden en beach bars maken dit een heerlijke plek om je dag te besteden.

Dubrovnik

Gelegen in de regio Dalmatië is havenstad Dubrovnik. Deze stad is een waar museum, waarbij je langs allerlei hoogtepunten loopt die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Genoeg te bekijken dus! De ommuurde stad wordt ook wel ‘De parel van de Adriatische zee’ genoemd, vanwege de vele bezienswaardigheden in de stad. Het is dan ook zeker een goede keus als je op zoek bent naar een Europese stedentrip. Bezoek Fort Lovrijenac, het Paleis van de Rector en de diverse kloosters om zo het ultieme vakantiegevoel te krijgen, al lopend door de zon. Wil je graag de zee in? Ga dan eens snorkelen tussen de prachtige vissen in het heldere water. Ook kajakken is erg populair, waarbij je onderweg kunt bijkomen op een van de stranden. sea beside mountains

Eilanden van Kroatië

Voor de kust van Kroatie liggen ruim 1100 eilanden, waarvan de meeste onbewoond zijn. Een aantal van de grotere eilanden zijn wel bewoond en te bezoeken met een boottocht. Het meest hippe en levendige eiland is het eerder genoemde Hvar nabij Split. Het wordt ook wel gezien als party eiland, maar er is ook rust te vinden. Liever echt complete rust en natuur? Dan is eiland Mjlet een goede keuze. Er zijn zoutwatermeren op het eiland te vinden en op één van de prachtige zandstranden kom je volledig tot rust.

Eiland Krk

Het grootste eiland in Kroatië is echter het eiland Krk, ook wel ‘Het Gouden Eiland’ genoemd. Dankzij een brug vanaf het vaste land is dit eiland goed te bereiken. Doordat de hoofdstad Krk 600 jaar lang in handen was van een Venetiaanse familie van adel, zie je veel invloeden hiervan terug. Voornamelijk in de kerken, kathedraal, paleizen en de burcht. Het centrum is autovrij en bestaat uit veel smalle steegjes en straatjes.

Eiland Brač

Met een oppervlakte van 396 km2 is Brač het twee na grootste eiland in de Adriatische Zee. Op het eiland wordt wijn en olijven geproduceerd, maar het eiland is vooral bekend om het marmer dat hier gewonnen wordt. Het wordt wereldwijd gebruikt en zelf het Witte Huis in Washington bevat marmer dat van dit eiland af komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *