Reistips

De leukste Europese stedentrips

Het maken van een reis is tijdens de coronatijden lastig en het wordt dan ook afgeraden. Is jouw reislust echter groter dan de adviezen en durf jij wel een reis te maken? Dan ben je aan het juiste adres! In dit artikel vind je alle informatie en wellicht inspiratie omtrent het maken van een stedentrip in Europa. De leukste stedentrips vind je, verrassend genoeg, in de grootste steden van Europa. Wij benoemen een aantal van de leukste steden!

Rome

Rome, de hoofdstad van Italië, is wellicht een open deur. Toch is het met reden een open deur. In Rome vind je namelijk enorm veel prachtige historische invloeden gecombineerd met de hedendaagse Italiaanse cultuur. De volgende bezienswaardigheden moeten zeker op je lijstje staan:
  • Colosseum – het Colosseum is wellicht bekendste bouwwerk van Rome. Het amfitheater is gebouwd tijdens het Romeinse tijdperk en was het toneel van gladiatoren gevechten, theatershows en meer. Een ticket voor het bezoek aan het Colosseum geeft ook gelijk de toegang tot het Palatine en het Forum Romanum te bezoeken.
  • Lungoteverre – de Lungoteverre is wellicht een iets minder bekende naam, maar meer dan de moeite waard. Lungoteverre is een straat die langs de oever van de Tiber loopt. Het is een ideale plaats voor een rustige wandeling en te genieten van de stadssferen. Het is tevens mogelijk een boottrip te maken en de stad vanuit een ander oogpunt mee te maken.
  • Sint-Pietersbasiliek – iedere historische stad heeft een prachtige historische kerk of basiliek. Rome is hier geen uitzondering op dankzij de Sint-Pietersbasiliek. Het bouwwerk is mede ontworpen door Michelangelo en Bernini, twee van de bekendste Italiaanse kunstenaars aller tijden. Moeten we nog meer zeggen?

Berlijn

Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, is een enorm populaire stad.
  • Brandenburger Tor – wie Berlijn visualiseert zich waarschijnlijk gelijk Brandenburger Tor voor zich. Het bouwwerk stamt nog uit de tijd van de Koude Oorlog en staat tegenwoordig symbool voor de vereniging en vrijheid. Omdat er geen auto’s zijn toegestaan kan je hier heerlijk rustig wandelen.
  • Berlijnse Muur – Berlijn staat bekend om de val van de Berlijnse muur in 1989. Met de val van de muur werd de communistische en democratische tweedeling weggenomen en kon de stad herenigd worden. Er zijn nog veel restanten van de muur, hier kan je in alle rust langs wandelen en de historie mee maken.
  • Reichstag – de Reichstag is het onderkomen van het Duitse parlement en is hierdoor dus een enorm belangrijk gebouw voor zowel Berlijn als heel Duitsland. Of je nu een liefhebber bent van politiek of helemaal niet, het gebouw is een lust voor het oog en dus altijd de moeite waard.

Barcelona

Barcelona, de meest bezochte stad van Spanje, is de populairste bestemming met een reden. De stad staat symbool voor de Spaanse historie en kunst. Hierdoor staat Barcelona dan ook vol met prachtige bouwwerken en kunstwerken van wereldberoemde kunstenaars en architecten. Vergeet niet de volgende hot spots te bezoeken!
  • Sagrada Familia – de Sagrada Familia is het bekendste bouwwerk van Barcelona. De basiliek stamt uit 1882 maar is door de jaren heen meerdere keren gerenoveerd. De laatste renovatie duurt al jaren en zal naar verwachting nog jaren duren voor het afgerond is. Wil je optimaal genieten van je bezoek? Boek je tickets dan vooraf online en maak gebruik van de audiogids.
  • Camp Nou – als je een sportliefhebber bent dan denk je bij Barcelona gelijk aan de gelijknamige voetbalclub FC Barcelona, het is dan ook een van de grootste voetbalclubs ter wereld. Tijdens je stedentrip in Barcelona is het bezoeken van een wedstrijd zeker aangeraden.
  • Park Güell – Park Güell is een uniek park ontworpen door de wereldberoemde architect Gaudi. Het park staat vol met prachtige fonteinten, kunstwerken en tevens leuke souvenirswinkeltjes. Daarnaast ligt het park dichtbij de zee, zo heb je ook nog eens een prachtig uitzicht!

Overige stedentrips

Er zijn natuurlijk nog veel meer prachtige Europese steden die zich perfect lenen voor een stedentrip. Steden als Parijs, Londen, Praag of Boedapest moeten dan ook zeker niet vergeten worden. Wij zouden zeggen; maak een weloverwogen keuze om op reis te gaan, vind je ideale bestemming online en geniet van je reis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *