Gastblog

Ontdek de smaak van Griekenland: verrukkelijke recepten voor tijdens je vakantie

Gratis stockfoto met bekers, bij het zwembad, biljarten Stockfoto Of je nu van de stranden wilt genieten, historische sites bezoeken of gewoon ultieme ontspanning zoekt, er zijn tal van redenen om naar Griekenland te gaan. Het land heeft daarnaast ook bijzonder veel culinaire tradities die je niet mag missen. In deze blog delen we de lekkerste Griekse recepten die je tijdens je vakantie kunt proberen, zodat je de echte Griekse smaak kunt ontdekken en proeven.

Tzatziki

Het beroemde voorgerecht Tzatziki is een van de meest klassieke Griekse gerechten. Het wordt gemaakt van Griekse yoghurt, komkommers, knoflook, olijfolie en verse kruiden. Het is perfect om te dippen met brood, groenten of vlees. Probeer het zeker eens uit in een plaatselijke taverne of maak het zelf tijdens je vakantie in Griekenland.

Gemista

Gemista zijn gevulde tomaten en paprika’s met rijst, kruiden en eventueel gehakt. Het is een gezond en smaakvol gerecht dat vaak als hoofdmaaltijd wordt gegeten. Sommige mensen maken het ook met aubergines erbij. De smaak van het gerecht is het beste wanneer het is gemaakt van verse ingrediënten. Probeer het te proeven tijdens je vakantie in Griekenland en wie weet krijg je wel een geheim familierecept van de lokale bevolking.

Moussaka

Moussaka is een traditioneel Grieks gerecht en het is waarschijnlijk een van de meest populaire in de wereld. De ovenschotel bestaat uit laagjes aardappelen, aubergines, tomaten, gehakt, bechamelsaus en kaas. Het is een erg populair gerecht in Griekenland: lokale restaurants serveren het meestal als een soort comfort food. Er zijn veel variaties op moussaka, waarbij sommige mensen het graag iets pittiger of met een andere groente erbij hebben. Het is echt een must-try gerecht terwijl je op vakantie bent in Griekenland.

Souvlaki

Als je in Griekenland bent, moet je ook zeker een portie souvlaki proberen! Het is een traditioneel Grieks fastfood gerecht dat bestaat uit kleine spiesjes met gegrild vlees, meestal varkensvlees, en geserveerd met een pitabroodje en een yoghurtsausje. Het is een perfecte keuze om als lunch of diner te eten, vooral als je ook veel tijd hebt om de verschillende manieren om souvlaki te maken te ontdekken, zoals met kip of rundvlees.

Feta salade

Wanneer je in Griekenland bent, kun je niet weggaan zonder de feta salade te hebben geprobeerd. Het is de meest typische salade in Griekenland en het is eenvoudig en heerlijk. Het bestaat uit verse sla, tomaten, komkommers, olijven, uien en natuurlijk feta. Het is een licht gerecht en ideaal voor een lichte lunch of als bijgerecht voor het diner.   Griekenland is een land met veel verschillende gerechten en smaken om te ontdekken en te proeven. Of je nu op zoek bent naar traditionele of moderne gerechten, er zijn tal van mogelijkheden om te proberen. De vijf gerechten die we in deze blog hebben genoemd zijn maar een paar van de vele smaken die het land te bieden heeft. Wanneer je op vakantie gaat in Griekenland, mag je de culinaire tradities niet missen: proef ze allemaal en ontdek de echte smaak van Griekenland. Voor meer informatie kun je terecht op bijvoorbeeld griekipedia.nl.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *