Algemeen

Zo kun jij duurzaam op vakantie

Na het hele jaar hard te hebben gewerkt is er natuurlijk niets fijner dan er even heerlijk met het gezin tussenuit te gaan. Waar de één kiest voor een zonvakantie enkele duizenden kilometers verderop, zoekt de ander het wat dichterbij en blijft in eigen land. Toch is het belangrijk dat we er rekening mee houden dat we onze reis, maar ook de rest van de vakantie zo duurzaam mogelijk weten in te vullen. Vooral gezien de enorme impact onder andere vliegen heeft op klimaat, zijn er allerlei alternatieven te bedenken, zodat je toch rustig op vakantie kunt. Speciaal daarom hebben we een aantal tips voor je, die hieraan bij kunnen dragen.

Ga met de trein

Wil jij duurzaam reizen, dan is een reis per trein hiervoor een goed alternatief. In tegenstelling tot vliegen is de CO2 uitstoot namelijk maar liefst 10 tot 15 keer minder. Uiteraard is het niet altijd mogelijk om per trein te reizen en moet je er ook rekening mee houden dat het een stuk langer duurt. Bepaal dus wel voor jezelf of het mogelijk is om per trein naar het land te kunnen reizen waar je naartoe wilt en vervolgens ook hoe lang of je onderweg bent. Mocht de trein namelijk geen optie zijn, dan kun je misschien ook kiezen voor een busreis. gratis Blauwe En Witte Trein In Treinstation Stockfoto

Houd rekening met je kleding

Wanneer we op vakantie gaan, dan willen we natuurlijk het liefst allemaal nieuwe kleding kopen. Logisch, we willen er uiteraard goed uitzien tijdens onze vakantie. Toch is het zonde en absoluut niet nodig om een volledige nieuwe zomercollectie aan te schaffen. Wist je namelijk dat je je oude kleding heel goed kunt hergebruiken? Wat dacht je bijvoorbeeld van het afknippen van een deel van de broekspijpen van een lange broek? Door deze af te knippen kun je je lange broek die eigenlijk niet meer zo mooi vond, nu alsnog gebruiken als korte broek. gratis Foto Van De Mens Die Op De Berg Staat Terwijl Hij Vredesteken Doet Stockfoto

Pas op met excursies

Het doen van een excursie op vakantie is natuurlijk ontzettend leuk. Vooral wanneer je bijvoorbeeld op safari gaat en allemaal wilde dieren te zien krijgt. Toch is het ontzettend belangrijk om van te voren goed uit te zoeken of de excursie die je wilt gaan doen ook daadwerkelijk is toegestaan. Wanneer je er namelijk voor kiest om een excursie te doen waarbij bijvoorbeeld dieren worden geschaad, is het zaak dit natuurlijk absoluut niet te doen. We Travel Eco maakt zich daarom al jaren hard voor het welzijn van mens, dier en natuur. Zorg er daarom dus altijd voor dat je goed je onderzoek doet, voordat je zomaar een excursie boekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *