Algemeen

Veilig op vakantie met een aanhangwagen: onze checklist!

vakantie met aanhangwagen Ben jij van plan om op binnenkort op vakantie te gaan met een gesloten aanhanger? Dit kan zeker goed voor je uitpakken. Aanhangwagens bevatten namelijk talloze voordelen waar je volledig van kunt profiteren. Een van deze voordelen is dat je veilig op vakantie kunt gaan. Daarvoor moet je echter eerst wel wat geregeld hebben. In deze blog vind je daarom een checklist om de veiligheid goed te waarborgen. Zo weet je zeker dat je vakantie feilloos wordt.

Vermijd overbelading van de aanhanger

In de eerste plaats dien je overbelading te vermijden. Het is begrijpelijk dat je zoveel mogelijk bagage mee wilt nemen op vakantie. Maar wanneer je over een bepaalde grens gaat, wordt de situatie gevaarlijk. Daarbovenop kun je ook nog eens een fikse boete of zelfs straf verwachten afhankelijk van het land waarin men er wat van zegt. Voorkom dit soort situaties door niet te veel bagage mee te nemen en je goed af te vragen of iets echt nodig is om mee te nemen.

Hanteer een goede verdeling

Tevens is het van belang om de bagage goed te verdelen over de aanhangwagen. Dit komt doordat je anders gevaarlijke situaties kan krijgen op de weg. Wanneer het gewicht niet goed verdeeld is, is de kans groter dat de aanhangwagen bijvoorbeeld kantelt. Daarom kun je beter het zwaarste gewicht boven de as van de aanhangwagen zetten en de wat lichtere lading aan de zijkanten of randen liggen. Zo weet je zeker dat je aanhangwagen niet instabiel meer is.

Zorg dat de bagage goed vast zit

Tot slot is het zaak om je bagage goed op de aanhangwagen vast te zetten. Hier zitten meerdere redenen achter. In de eerste plaats weet je zo zeker dat je bagage heelhuids arriveert. Daardoor heb je geen stress op dit vlak. Ook kan de bagage haast niet meer vallen van de aanhangwagen. Dit geldt met name bij goede merken als Hapert.com. Op deze manier voorkom je gevaarlijke situaties waarbij goederen vallen op de weg of zelfs direct op een voertuig achter je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *