Algemeen

4 redenen om te gaan Backpacken

Backpacken, het klinkt erg leuk en eigenlijk is dat het ook wel. Toch is het een grote stap om te maken, aangezien veel mensen niet voor een weekje of twee zo’n grote tas gaan gebruiken om rond te trekken. Vaak is backpacken voor een paar maanden tot wel enkele jaren. Dat is de reden dat de meeste mensen er toch voor kiezen om op een ander soort vakantie te gaan. Logisch ook wel, maar met deze blog willen we jullie proberen te overtuigen om toch die backpack te pakken en rond te trekken door een mooi land. Dit doen we door middel van 4 redenen.

1.      Ultieme vrijheid

De eerste reden is dat backpacken zorgt voor de ultieme vrijheid. Door te gaan backpacken zit je nergens aan vast, dat is in ieder geval het idee van backpacken. Het is dan ook meer dan alleen de grote rugzak die je bij je draagt. Het is namelijk een complete levensstijl die je gaat leven tijdens het backpacken. Kortgezegd is backpacken: “het zo goedkoop mogelijk bewegen door een bepaald land met zo min mogelijk spullen”. Door te slapen in hostels kan je zoveel mogelijk zien in het land zelf, het budget gaat op deze manier namelijk niet zo snel op.

2.      Backpack gaat boven een koffer

Waarschijnlijk is niet iedereen het er mee eens, maar wat ons betreft gaat een backpack boven een koffer. Niks is makkelijker dan het bewegen over een zandweg met een backpack op je rug, naja in ieder geval een stuk makkelijker dan met een koffer. Als je de backpack slim inpakt merk je ook nog eens amper wat van het gewicht dat erin zit. Dat maakt het lopen met een backpack een stuk makkelijker dan het slepen van een koffer.

3.      Nieuwe mensen ontmoeten

Nu we weten dat backpacken meer is dan alleen hetgeen waar je je bagage in meeneemt. Kunnen met je meegeven dat je met backpacken heel veel mensen gaat ontmoeten. Bij backpacken is het niet meer dan normaal dat er in een hostel geslapen wordt. En wie kom je tegen in hostels? Precies, andere lotgenoten met hun backpack die zeker open staan voor een praatje. Op deze manier leer je veel nieuwe mensen kennen in een relatief korte tijd.

4.      Reis de wereld rond

Heb jij wel eens iemand gezien die met zijn koffer de hele wereld rond reist? Nee, wij ook niet! De backpack-levensstijl houdt ook in dat je zoveel mogelijk plekken gaat bezoeken op deze prachtige aardbol. Helaas wordt ons dat nu allemaal een stuk moeilijker gemaakt door de huidige coronacrisis, maar tegen de tijd dat deze weer voorbij is kan jij de hele wereld gaan ontdekken met je backpack op je rug. Meer reistips kan je vinden op de reisblog van OnlineTravelers. Hier geven ze je alles wat je maar moet weten over backpacken en alle andere soorten vakanties. Sowieso raden we altijd aan om eerst verschillende reisblogs na te gaan voor je op die droomreis gaat met een backpack op je rug. Ervaringsdeskundigen kunnen en willen je namelijk van alles vertellen over de mooie reizen die zij hebben gemaakt. Dus schroom niet om contact op te nemen met een reisblog en lees ook zoveel mogelijk artikelen voor je op reis gaat, dat kan later zeker van pas komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *