Algemeen

3 tips voor een kampeervakantie in Kroatië

Kroatië heeft alle elementen voor een perfecte kampeervakantie. Steden met veel Romeinse historie, een azuurblauw kustlijn overal waar je kijkt, bosrijke omgevingen en prachtige stranden. We geven je in dit artikel 3 tips voor een kampeervakantie in Kroatië en laten je ook nog eens kennis maken met onze favoriete campings in Kroatië.  

Tip #1 Poreč: ga terug in de tijd van de Romeinen

Poreč is een van de populairste plaatsen in Istrië. En dat is niet voor niets! Deze levendige havenstad biedt een combinatie van strand en cultuur, er zijn namelijk nog veel overblijfselen van de Romeinse tijd te vinden. We hebben ook nog een leuke verblijftip in Poreč: Camping Bijela Uvala. Deze camping ligt op slechts 5 kilometer afstand van Poreč, omgeven door mooie baaitjes, bosrijke eilanden, Mediterrane bossen en een kristalheldere zee.  

Tip #2: Krk, het gouden eiland van Kroatië

De naam van dit eiland ziet er wellicht wat vreemd uit voor Nederlands, maar Krk (je spreekt het uit als ‘kurk’) is zeker een bezoek waard. Krk is het grootste eiland van Kroatië en heeft als bijnaam ‘het gouden eiland’. Dit door de rijke begroeiing, het ruige berglandschap en de prachtige baaien. Bijna alle campings in Krk liggen direct aan zee en bieden veel watersportfaciliteiten, zoals surfen, snorkelen, vissen en varen. Enkele van onze favoriete campings op Krk zijn Camping Krk, Camping Zablace en Camping Njivice.

Tip #3 Zadar: mix van cultuur, uitgaan en natuur

Historische gebouwen in het oude centrum, een bruisend uitgaansleven en de zee is nooit ver weg. We hebben het hier over het schiereiland Zadar! Wanneer je een mix zoekt tussen cultuur, natuur en relaxen op het strand is deze plaats de perfecte match in Kroatië. In de buurt van Zadar zijn veel campings te vinden. Zo combineer je het beste van beiden: overdag relaxen aan een zandstrand en s ‘avonds ontdek je de stad met vele restaurantjes, bars en charmante straatjes. Een echte aanrader is het Zaton Holiday Resort. Met een fijn zandstrand direct voor de deur en een uitgebreid zwembadcomplex, vermaakt iedereen zich hier!   Ben je zelf al eens op kampeervakantie in Kroatië geweest? En heb je nog camping tips? Deel ze dan met ons, in een reactie hieronder.

Een gedachte over “3 tips voor een kampeervakantie in Kroatië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *