Algemeen

Waarom citytrips zo leuk zijn

Er even een weekend tussenuit of gewoon omdat je toe bent aan een nieuw avontuur. Een citytrip naar een mooie bestemming is fantastisch. Jaarlijks boeken miljoenen mensen een vlucht naar een stad om deze voor een paar dagen te bezoeken. Voor een paar tientjes vliegen we al naar een bestemming binnen Europa en reizen dan meestal alleen met een trolley. Het maken van een lekkere stedentrip is uitermate populair, maar waarom?

Vertrek lekker dichtbij huis

Bij reisbestemmingen binnen de EU zijn lokale luchthavens uitermate geschikt. Bijvoorbeeld vliegen vanaf Groningen naar Stockholm is een uitstekende combinatie. Als jij in een noordelijke provincie woont is vertrekken vanaf Eelde airport een perfecte keuze. De reistijd naar de luchthaven is namelijk veel korter, het parkeren is goedkoper en de rijen bij de douane zijn minder lang. Niet alleen Zweden is een topbestemming vanaf een kleiner vliegveld. Zo zijn er veel mooie bestemmingen die je vanaf Eelde, Eindhoven en andere kleine vliegvelden kunt bereiken. Helaas is de keuze wel beperkter dan bij het vliegen vanaf Schiphol, maar dit mag de pret niet drukken. Er zijn namelijk heel veel bestemmingen die jij waarschijnlijk nog nooit bezocht hebt en wel de moeite waard zijn. Vergeet zeker niet om ook eens bij onze buurlanden te kijken, vooral als jij aan de grens woont is dit ideaal. Vanaf België en Duitsland kun je ook prachtige stedentrips maken en andere plaatsen bezoeken dan vanuit Nederland.

Alleen handbagage

Een citytrip duurt maar een weekend of een klein aantal dagen. Doordat wij maar even van huis zijn hoeven we niet veel bagage mee te nemen en reizen dan ook alleen met een handbagage koffer. Een kleine trolley die je mee mag nemen in de cabine van het vliegtuig is ideaal. Je hoeft niet meer te wachten bij de bagageband en kunt na het uitstappen van vliegtuig direct genieten van de stad. Vaak zeggen mensen “less is more”, dit is bij een citrytrip zeker waar, want wat heb je nou eigenlijk echt nodig?

Beleving, shoppen en cultuur

Een stedentrip maken wij meestal om dingen te kunnen zien en beleven. Zo heeft elke stad wel zijn eigen aantrekkingskracht. Parijs heeft de eiffeltoren, in Londen kun je heerlijk shoppen en Barcelona sprankelt van cultuur. De grotere steden hebben jaarlijks miljoenen toeristen, doordat ze allemaal iets unieks te bieden hebben wat iedereen met wanderlust wel eens wil zien. Vergeet zeker niet om ook de minder grote plekken te bezoeken. Sommige steden staan misschien nog niet echt op de kaart, maar zijn te leuk om naartoe te reizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *