Reistips

Nationale parken in Canada die niet gemist mogen worden

Banff National Park, Alberta

Een van de bekendste nationale parken in Canada is Banff. Het park ligt ten zuidwesten gelegen van Alberta en is onderdeel van de Rocky Mountains. Het was de eerste officiële nationale park van Canada en is opgericht in 1885. Het uitzicht in het park is exact wat je verwacht van de natuur in Canada: witte bergtoppen vol met sneeuw, de rivieren en meren met helder en blauw water, wilde dieren, heetwaterbronnen, watervallen met grotten en gigantische rotsen en hoge bomen. In het park is een dorpje met aantal duizenden inwoners met een zeer rustige omgeving. Banff Townsite is te bezoeken via de enkele hoofdstraat in het park en je kunt musea bezoeken. De Banff Park Museum National Historic Site en Whyte Museum of the Canadian Rockies. Het museum is volledig gebouwd van hout in een bijzondere stijl. Het werd geopend in 1903 en is dus al ruim honderd jaar de oudste museum dat staat voor de geschiedenis van de natuur in Canada.

Het Louisemeer

Ook wel bekend als Lake Louise, dit is een van de populairste meren in het Bangg National Park. Aan het meer ligt een groot hotel gelegen, namelijk het Fairmont Chateau Lake Louise. Het meer is vernoemd naar een prinses en dochter van een Canadese generaal. De gletsjers van het park monden uiteindelijk uit in het prachtige meer van Louise en heeft de kleur van het meer te danken aan deze gletsjers. Een uniek smaragdgroen water dat stroomt door het meer. Het gebergte eromheen staat bekend om een skigebied waar veel toeristen op afkomen en het meer komen bezoeken om te genieten van een schoon en uniek natuur. Het meer ligt op ruim zeventien honderd meter hoogte en wordt tegenwoordig ook wel het juweel van de Rockies genoemd. Verder zijn er allerlei wandelroutes die af te leggen zijn, waarbij er genoeg moois te zien is.

Pacific Rim National Park, British Columbia

Ben je een liefhebber van de zee, walvissen en houd je van lange afstanden wandelen? Pacific Rim National Park biedt stranden langs de grote oceaan met een rotsachtige kust bij Vancouver Island. Het gebied ziet er ruig uit en de golfen van de zee zijn ook zeer wild. De bossen zijn wel zeshonderd jaar uit en het is een plek om wild dier te spotten, waaronder walvissen! Het is een historische activiteit aan de west kust waar van alles te beleven is. Van mooie hikes, tot surfen tot kanoën.

Canada, here we come

Overweeg je om binnenkort naar Canada te gaan? Zorg er dan voor dat je een visum Canada regelt. Een ‘eTA’ staat voor ‘electronic Travel Authorisation’ en is voor Canada is vrij gemakkelijk online te regelen door simpel een online formulier in te vullen. Een visum Canada aanvragen voor 23:00 betekent dat je dezelfde dag het visum al in handen hebt. eTA is vijf jaar lang geldig vanaf het moment van afgifte en is bedoeld voor toeristische reizen naar Canada. De verblijfsperiode is maximaal 90 dagen per verblijf en de prijs van het visum is twintig euro per persoon.

Een gedachte over “Nationale parken in Canada die niet gemist mogen worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *