Reistips

Een spirituele trip naar Cambodja

Het backpacken in Azië wordt steeds populairder onder reizigers. Een land dat je zeker niet mag missen is het land Cambodja met een zeer interessante cultuur, maar ook een erg treurende geschiedenis. Het is een leerzame ervaring voor de ‘spirituele reizigers’ onder de backpackers. Deze backpackers zijn vaak opzoek naar antwoorden over zichzelf en houden van diepe gesprekken over het leven, religies (boeddhisme) en zoeken de rust op in meditatie en yoga. In een kleine twee weken heb je de hoogte punten van het land wel gezien. Ben jij zo een type reiziger? Dan is Cambodja de plek waar je je antwoorden gaat vinden.

Het boeddhisme is de belangrijkste religie van het land. Het land heeft ruim zestien miljoen inwoners en 96% hiervan hangt deze religie aan. De belangrijkste tempels liggen in Angkor en dit complex behoort tot de grootste religieuze bouwwerken van de wereld. De ‘Angkor Wat’ is de hoofdtempel van het complex en deze is gigantisch en bestaat uit vijf hoge torens en is het symbool van het land geworden. Deze hoofdtempel staat zelfs afgebeeld op de vlag van Cambodja in het midden op de rode streep en tussen de twee blauwe grote strepen. De echte geschiedenis en cultuur geïnteresseerden zouden dagenlang plezier kunnen beleven op dit complex van ruim driehonderd vierkante kilometer lang. Het is zelfs zo groot dat reizigers zich per bromfiets of tuktuk vervoeren. Er zijn vele bouwwerken waaronder kamers, kunstwerken van boeddha’s en muren vol met artistiek werk en deze werken verschillen allemaal van elkaar tot in de details, omdat het complex gebouwd is over een periode van meer dan vijfhonderd jaar. Dit complex maakte deel uit van het oude en machtige rijk van de Khmer, naast Cambodja hadden zij ook grote delen van Vietnam, Laos en Thailand in handen. Men zegt dat er verschillende functies van de bouwwerken waren, zoals een sterrenwacht of een uitbeelding van de verschillende tijdperken. Een hoop interessante geschiedenis en must see plek voor backpackers om kennis te maken met een nieuwe cultuur. Per jaar trekt dit grote monument een aantal van drie miljoen bezoekers, dat zegt al genoeg over dit gigantische bouwwerk. Hieronder recente foto’s van de bouwwerken en beelden die tot heden nog tot stand zijn gebleven.

a1 a2 a4

De Angkor Wat bezoeken

Het is de meest toeristische plek van Cambodja en dat betekent maar een ding: drukte. Een hele goede reden om heel vroeg te vertrekken om de drukte te vermijden en daarnaast schijnt de zon volop in de middag. In de ochtend is dit nog deels te vermijden en daarom is het fijn om het complex op dit tijdstip te bezoeken. Het is daarnaast heel belangrijk om je te houden aan de kledingvoorschriften en dit geldt vooral voor de vrouwen. Het is een regel om je goed bedekt te kleden tot over de knieën en schouders. Vroeger keken ze hier heel streng naar, maar door de grote toeristische stroom wel iets minder, omdat ze er gewend aan zijn geraakt. Maar uit teken van respect is het aan te raden om je hier wel aan te houden. Een andere opvallend detail is dat rond de tempels er veel ‘schattige’ kinderen zullen rondlopen die als taak hebben gekregen om iets aan je te verkopen. Toeristen denken op deze manier de lokale bevolking te helpen, maar het werkt eigenlijk averechts. Deze kinderen blijven de straat op gestuurd worden door hun baas en krijgen op deze manier niet de tijd om naar school te gaan. Daarbij krijgen zij maar een klein deel van het geld wat jij ze geeft. De kinderen gaan denken dat het makkelijk geld verdienen is om iets te verkopen aan toeristen, op deze manier ontwikkelen zij zichzelf minimaal.

De beste tijd om te reizen naar Cambodja is in de winter of lente periode. In deze periode valt de minste regen en is de temperatuur niet extreem warm. Voordat je het land bezoekt is het van belang dat je eerst je visum regelt. Het is makkelijk om voor een visum Cambodja een online aanvraag te doen en dit is binnen enkele minuten geregeld. Dit visum is een single-entry, waarmee je één keer het land kunt bezoeken. De totale geldigheidsduur van het visum Cambodja is 90 dagen lang. Waar je ook rekening mee moet houden bij het bezoeken van zulke landen is dat er meestal wordt aangeraden om een inentingen te doen, maar deze zijn nooit verplicht. Het is goed om al maanden van tevoren contact op te nemen met de huisarts of de GGD. Deze organisaties zijn altijd up to date met informatie, zodat je de juiste vaccinaties krijgt en beschermd rondloopt in het Cambodja.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *