Reistips

Manieren om optimaal van je wintersport te kunnen genieten

wintersport
Heerlijk genieten in de sneeuw, wie wil dat nou niet? Indien jij binnenkort lekker van de pistes af kan racen op je ski’s of snowboard dan zijn er enkele dingen waar je aan kan denken om er voor te zorgen dat dit echt een geweldige ervaring wordt. In dit artikel worden enkele tips gegeven om een ultieme wintersport ervaring te kunnen realiseren waar je nog een lange tijd verhalen over kunt vertellen.

Plan je wintersport in de juiste periode in

Natuurlijk blijf je altijd wel een beetje afhankelijk van externe partijen bij het inplannen van je vakantie. Zo kun je bijvoorbeeld de schoolvakanties en vakantiedagenafspraken op het werk. Om optimaal te genieten, kies je voor een periode waarbij het weer meestal perfect is. Daarnaast is het slim om te kiezen voor een dorp op stad die bovenin de berg ligt en om in het wintersportseizoen te reizen. Op deze manier verdubbel je de kans op sneeuw en plezier!

Vergeet de drukte op het werk en geniet!

Indien je vaak rond de kersttijd op wintersport gaat zal je wel gemerkt hebben dat het rond deze tijd vaak erg druk is, wat de belevenis ook weer kan verzwakken. Een reden hiervoor kan zijn dat je naar een zeer bekend skigebied gaat. Wellicht is het handig om te kijken naar ietwat minder bekende wintersportplekken, zoals Noord Italië of Tsjechië. Dan kan je met je vrienden of familie genieten van een redelijk rustige piste terwijl je ook nog kan genieten van wat drankjes met mede-wintersporters.

Goed gekleed de wintersport in

Denk er bij het inpakken van je koffer aan dat het erg koud kan worden op wintersport, de hoge snelheden die je tijdens het skiën of snowboarden maakt helpen hierbij niet mee. Je wilt natuurlijk niet dat je het alleen maar koud hebt op je wintersport vakantie, dat creëert een akelige ervaring. Zorg er daarom voor dat je een onderlaag aan hebt dat gericht is op zweetafvoer, deze laag dient strak om je lichaam te zitten. Zit deze niet strak, dan heb je het eerder koud. De tweede laag, of tussenlaag, bestaat uit een fleece of windstopper of zelfs een dunne jas, gericht op het vasthouden van de warmte. De derde laag (buitenlaag) bestaat uit een winterjas of ski-jas met als doel om het vocht van de andere 2 lagen af te voeren naar de buitenlucht. Het is hierbij wel essentieel dat je een warme winddichte jas hebt die ook ademend is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *