Gastblog

Ontspanning op vakantie? Ga dan zeker voorbereid!

fontein
Heb je zin een warm land met mooie stranden, steden en dorpen? Overweeg dan een vakantie naar het land Turkije in het zuidoosten van Europa. De zon schijnt in dit land meer dan driehonderd dagen per jaar en is een uitstekende plek om even ertussen uit te gaan en te gaan relaxen. Reizen naar Turkije zijn over het algemeen relatief voordelig, de prijzen voor vluchten en all-inclusive hotels zijn redelijk laag. Op het moment dat mijn vriendin en ik de combinatie van zon, strand, relaxen en goedkoop verblijf in één verhaal hoorden stond de bestemming Turkije direct vast! Spreekt deze combinatie jou ook aan? Lees hieronder dan verder over een van de bijzondere ervaringen in dit land.

Heerlijk dagje relaxen in een Turkse hamam

Het eerste en bijzondere wat we maar al te graag wilden doen was een bezoekje brengen aan de hamams om te relaxen. De hamam is een badplaats (dat te vergelijken valt met een dagje naar de sauna) waar mensen zich kunnen wassen. De badkamers zijn mooi en zorgvuldig ingericht met marmeren bekleding en midden in de kamer stond een grote fontein met daarnaast een marmeren bad. Voordat we naar deze ruimte mochten moesten wij ons aan bepaalde kledingvoorschriften houden, mijn vriendin moest verplicht een badjas aan en ik als man moest verplicht een katoenen broek aan. Eerst moesten we ons schoonmaken en afspoelen met warm water en zeep met een washandje. Er zijn speciale hamam scrubs die gebruikt worden om te wassen. Daarna gingen we naar een speciale warme kamer om gemasseerd te worden, dit is het meest ontspannen gedeelte van de gehele ervaring. Het gehele lichaam wordt gemasseerd door mensen met veel ervaring op het gebied massages. Na een hele middag relaxen in een van deze badplaatsen voelden wij ons weer helemaal verfrist en lekker in ons vel om vervolgens heerlijk bruin te worden in de zon. Dit is dus zeker een aanrader en een van de hoogtepunten van deze vakantie! Een eeuwenoude traditie binnen de Turkse cultuur, het Turkse badhuis. fontein

Geen hoofdpijn? Regel je zaken!

Een goede voorbereiding zorgt voor minder stress op vakantie, zodat je optimaal kunt genieten van bijvoorbeeld de hamam ervaring. Gelukkig kregen wij van tevoren een tip mee om zaken als visum goed te regelen voordat wij vertrokken naar Turkije. De zaken rondom visum kun je regelen via de website van Evisum Turkije Nadat wij al onze zaken in orde hadden konden wij zorgeloos op reis. Een tip vanuit ons is om niet te vergeten om je visum aan te vragen, zodat je heerlijk en ontspannen kunnen genieten van je reis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *