GastblogReistips

Bevers kijken in Europa

beaver-1343797_1920
Lijkt het jou ook zo leuk om en keer bevers in het wild te zien? Dan heb je op de dag van vandaag verschillende mogelijkheden. Bevers spotten in het wild kan namelijk weer in Europa. Zo kun je op zoek naar bevers in Nederland, Duitsland, België en bijvoorbeeld Zweden. Bevers leven in bosrijke gebieden met veel water. Het meeste komen de bevers voor bij uiterwaarden van grotere rivieren. Hier bouwen de bevers dammen en burchten net zo lang totdat zij de ideale leefomgeving hebben gecreëerd. Zo ontstaan er nieuwe waterrijke gebieden die er weer voor zorgen dat nieuwe diersoorten en plantensoorten rondom het gebied ontstaan. Bevers zijn erg actieve dieren aangezien de dieren veel aan het bouwen zijn. Dit doen de bevers het liefst tijdens de nacht. Om een bever in het wild te zien moet je dus heel vroeg opstaan of juist heel laat op pad. Wanneer je een grote kans wilt maken op het spotten van een bever kun je ook vaak een gids inhuren of op pad gaan met een georganiseerde excursie. Ook bestaan er rondreizen door Europa waarmee je de mooiste natuurgebieden van Europa gaat bezoeken. Een beverexcursie naar de juiste landen is regelmatig een onderdeel van de reis. Zo ga je het water op met een kano en vaar je door het leefgebied van de bever. Om echte beverdammen te bezoeken kun je het beste lopend het bos in gaan en de riviertjes volgen.

De bever in Europa

Vroeger leefde de bever in grote delen van Europa en Azië. In het noorden van Amerika komen ook bevers voor. Vroeger werd er helaas erg veel op de bever gejaagd vanwege de vacht. Daardoor was de bever in grote delen van Europa bijna helemaal verdwenen. Dankzij een natuurlijke her-kolonisatie en verschillende herintroducties heeft de bever een comeback gemaakt in grote delen van Eurazië. Herintroductieprojecten waren er onder meer in Groot-Brittannië, Hongarije, Zweden en op verschillende plaatsen in de Benelux. In het zuiden van Nederland komen er op de dag van vandaag op verschillende plaatsen bevers voor. Een van de meest bekende beverplaatsen in Nederland is de Biesbosch waar je erg leuk op zoek kunt gaan naar bevers en andere diersoorten. De Ardennen schijnt een echte mekka voor de bevers te zijn. Waar er eerst geen bever meer leefde komen er nu honderden bevers voor in de Ardennen. Door de burchten en dammen veranderd de natuurgebieden in de Ardennen, waardoor er weer nieuwe planten en dieren ontstaan zoals verschillende soorten vogels.

Meer informatie over de bever in Europa

Wil je meer informatie over de bever? Dan kun je verschillende websites bezoeken. Voor algemene informatie over de bever kun je terecht op de website van Wikipedia. Op SpottingWildlife.com vindt je de beste plaatsen en de beste reisperiodes om bevers in het wild te spotten. Zo kun je hier op zoek naar de beste plaatsen voor bevers spotten in ZwedenBelgiëDuitsland en Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *