GastblogReistips

Cambodja voor beginners

Nog niet heel lang geleden, begin jaren 2000, was Cambodja grotendeels een no-go zone. Onrust aan het einde van het heersen van de Rode Khmer zorgde voor geweldadigheden en onveiligheid voor toeristen. Zonde, gezien Cambodja een ontzettend mooi land is. Het is dan ook prettig dat je tegenwoordig volledig veilig door Cambodja kan reizen, net als jaarlijks honderdduizenden, zo niet miljoenen toeristen al doen. Geniet in Cambodja van cultuur, natuur en het strand.

Van Thailand naar Cambodja

De meeste toeristen vertrekken vanuit Thailand naar Cambodja. Een veel genomen route is gaat van Bangkok naar Siem Reap en wordt meestal per bus afgelegd. Voor deze trip betaal je doorgaans ongeveer een tientje en ben je zo’n acht uur zoet. Siem Reap zelf is niet direct een highlight, maar het nabijgelegen Angkor Wat des te meer. Angkor Wat is het grootste religieuze complex te wereld. En je raadt het al, er zijn aardig wat religieuze complexen op de wereld. Gebouwd rond de 12e eeuw, is dit enorme tempelcomplex in erg goede staat bewaard gebleven. Je kunt er dagenlang doorheen dwalen en doet er zelfs goed aan om lokaal een fiets te huren gezien de enorme afstanden. Cambodja heeft een mooie balans laten bestaan tussen tempels die goed worden onderhouden en tempels waar de natuur juist de vrije loop krijgt. De natuur heeft hier niet pas enkele tientallen jaren vrij spel gehad, maar honderden jaren. Dit resulteert in tempels met enorm boomstammen die half door het gebouw heengroeien. Het geeft een onwerkelijk gevoel om het te zien en je verwacht eigenlijk ieder moment Indiana Jones tevoorschijn slingeren.

Uitrusten aan de Cambodjaanse kust en cultuur opsnuiven

Na Angkor Wat, de absolute nummer één trekpleister van Cambodja, is er ook aan de zuidkust van het land voldoende te doen. Prachtige stranden en tropische eilanden die vergelijkbaar zijn met die van Thailand vind je hier ten overvloede. In het middelgrote Sihanoukville kan je bovendien een visum aanvragen voor Vietnam, wat voor veel reizigers hier de volgende bestemming is. Tussen Angkor Wat en de Zuidkust kun je een tussenstop maken in Phnom Penh, de hectische hoofdstad van Cambodja. Vanuit hier kun je een dagtrip maken naar de Killing Fields. Tijdens het heersen van de Rode Khmer stierf naar schatting zo’n 20% van de Cambodjaanse bevolking. Deze geschiedenis, in beeld gebracht op de Killing Fields, is in sommige opzichten vergelijkbaar met de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog en verdient erkenning en dus een bezoek als je in Cambodja bent.   Van plan om naar Cambodja te reizen? Vergeet dan niet een visum aan te vragen. Wil je meer informatie over een visum voor Cambodja of direct een visum aanvragen? Bekijk dan Visumvoor Cambodja

Een gedachte over “Cambodja voor beginners

  1. Ik ga komende lente naar Thailand en ik heb nog na zitten denken om dan nog door te gaan naar Cambodja om mijn vakantie daar voort te zetten. Zo lees ik nu dat er aan de zuidkust nog genoeg te doen is. Die overweging zal ik nog moeten maken. Ik ben overigens wel enthousiast, maar nog even kijken of mijn portemonnee het toelaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *