GastblogReistips

Reizen met de juiste handbagage: pas op!

Ga je een stedentripje maken, dan is het makkelijk om alleen met handbagage te reizen. Geen ellenlange rijen bij het afgeven van de bagage en bij aankomst gelijk doorlopen op weg naar je accommodatie. In handbagagekoffertjes past meer dan je denkt: vaak genoeg voor een lang weekendje weg, zeker wanneer je geen dikke truien hoeft mee te nemen. Reis je alleen met handbagage, dan is het wel belangrijk om goed te letten op de eisen die luchtvaartmaatschappijen stellen aan de afmetingen van de handbagage. Hoewel vergelijkbaar, is deze niet altijd hetzelfde bij iedere luchtvaartmaatschappij.

Wanneer je bagage niet de juiste afmetingen heeft

Hoewel je met een normaal koffertje vaak goed zit, kan het voorkomen dat je handbagage toch te groot is. Erg vervelend, want een gemiddelde luchtvaartmaatschappij rekent grof geld om de bagage alsnog in te checken voor het ruim. In de meeste gevallen kost het je tientallen euro’s wanneer de handbagage te groot is. Zonde, want dat is simpel te voorkomen door online te zoeken naar handbagage afmetingen van bijvoorbeeld EasyJet, Ryanair of KLM. Een voorbeeld: de maximale afmetingen voor handbagage bij EasyJet zijn 56 x 45 x 25 centimeter (h x b x d). Ryanair is daarentegen strenger: 55 x 40 x 20 centimeter. Dit over het hoofd zien kan je tientallen euro’s kosten.

Wat als mijn bagage maar op één punt te groot is?

Stel je vliegt met EasyJet en de afmetingen van je bagage zijn 50 x 40 x 40 centimeter, is dat acceptabel? De hoogte en breedte zijn immers goed volgens de richtlijnen, de diepte echter niet. In dergelijke gevallen is het beter om geen risico’s te nemen. Soms kom je er mee weg, maar vaak ook niet. Bij veel gates staat een doos van precies de afmetingen die in de richtlijnen staat. Neem liever geen risico’s en koop bagage waarmee je bij de meeste luchtvaartmaatschappijen goed zit. Heb je toch grotere bagage, check deze dan direct in. Dat is een stuk goedkoper dan wanneer je het pas doet nadat het cabinepersoneel je bagage heeft afgekeurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *