Algemeen

Werelderfgoed in Turkije

Een rondreis maken door Turkije is een groot spektakel en zonder twijfel een van de landen in de wereld met een zeer rijke cultuur. Het land heeft een groot aantal culturele vondsten en opgravingen dankzij de grote historie van dit land. Aan de kust van het land zijn de meeste toeristen te vinden, maar ben je meer geïnteresseerd in een rondreis waarin je leert over de geschiedenis en unieke plekken bezoekt dan is Turkije een land om zeker te bezoeken. Op het moment heeft Turkije maar liefst zestien plekken op de wereld erfgoedlijst van UNESCO. In dit artikel kom je hier meer over te weten.

Nationaal Park Göreme, Cappadocië

Het is een gebied met een groot oppervlakte van meer dan twee duizend vierkante kilometer en ligt tussen de rivieren Eufraat en de Kizil Irmak. De streek is opgenomen in de wereld erfgoedlijst en wat het zo uniek maakt zijn de wonderlijke frappante rotsformaties met kloven en grotten. Het park is ter voet of per mountainbike goed te bezoeken. Maar het meest prachtig om de ultieme ervaring mee te maken is het bewonderen vanuit een luchtballon. Het landschap is ontstaan door vulkaanuitbarstingen. Het landschap dat daarna overbleef is bewerkt door de mens die er huizen van hebben gemaakt, de overgebleven kraters met grotwoningen zijn nog steeds te bezichtigen. Heel indrukwekkend om deze kleine kamers te zien met eigen ogen.

cappa

Trojaanse Oorlog

De stad Troje is wel bekend uit de oude verhalen met de oorlog en de Trojaanse Paard. Het is een van de beroemdste steden uit de Griekse oudheid. Er is vrij weinig over van de stad, maar er zijn nog een aantal delen te bezichtigen. Als we terugkijken in de geschiedenis weten we ook hoelang er wel geen oorlog is gevoerd om deze stad. Het is mogelijk om per boot langs het nabije schiereiland te varen waar grote gevechten zijn gehouden in de wereldoorlog. Een gids kan je rondleiden in de ruïnes en verteld je alle verhalen uit de geschiedenis en het paard van Troje.

troje

Nemrut Dagi

Dit is een hoge berg van ruim twee duizend meter hoog dat op de wereld erfgoedlijst staat en is gelegen in Oost-Anatolië. Het is vooral bekend om het complex waarop diverse sculpturen zijn gemaakt uit de oudheid. De sculpturen zijn hoofden van koningen, leeuwen en adelaars.

nemrut-dagi

Eenvoudig visum regelen

Ben je altijd al geïnteresseerd geweest in de historie en cultuur van een land en overweeg je om een rondreis door Turkije te maken? Een visum aanvragen voor Turkije gaat zeer gemakkelijk via een online formulier en binnen twaalf uur is het visum geleverd. Het invullen van het online formulier is in vijf minuten gebeurd. Dit is het officiële e-visum dat nodig is voor Turkije, zodat je gerust kun zijn over je verblijf. De kosten van deze visum zijn 25 euro per persoon en de geldigheid van een visum Turkije is 180 dagen lang. Er mag binnen deze periode onbeperkt naar het land gereisd worden met een maximaal verblijf van 90 dagen lang. Lees je goed in voordat je naar vertrekt naar het land en wees op de hoogte van het laatste reisadvies Turkije.

2 gedachten over “Werelderfgoed in Turkije

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *