Algemeen

3 tips voor een vakantie buiten de EU

reizen buiten de EU
Indien je binnenkort op vakantie gaat buiten de EU, dan zijn er enkele dingen die je dient te onthouden. De periode voor je vakantie kan erg hectisch zijn waardoor je gemakkelijk enkele dingen kan vergeten. Dit artikel fungeert als reminder zodat je niet tegen vervelende problemen aanloopt tijdens je vakantie. Op je vakantie moet je namelijk kunnen genieten.

Paspoort & eventueel visum

Binnen de EU heb je natuurlijk geen paspoort nodig en kan je gewoonweg met je ID-kaart of rijbewijs elk EU land binnen komen. In enkele landen is het nog verplicht om een visum aan te vragen om het land binnen te komen. Het is verstandig om dit visum tenminste 30 dagen voordat je op reis gaat aan te vragen, zo ben je er zeker van dat er niets fout gaat en kan je zonder problemen op reis.

Een kredietkaart

Een erg verstandig idee is een kredietkaart aanvragen voordat je op vakantie gaat buiten de EU. Het kan namelijk voorkomen dat je in het land waar je op vakantie gaat niet op iedere locatie met een reguliere betaalpas kan betalen. Omdat je natuurlijk niet met gigantisch veel contact geld rond wilt lopen kan het handig zijn om een kredietkaart mee te nemen. Let er wel even op dat je de gekozen kredietkaart ook daadwerkelijk kan gebruiken in je vakantieland. creditcard

Inentingen

Het is niet in ieder land verplicht om je in te enten tegen de verscheidene lokale ziektes, het is echter wel zeer verstandig, vooral als je voor een lange termijn op vakantie gaat. Indien je er niet zeker van bent of je inentingen nodig hebt kan je een gesprek met je huisarts voeren. Ook op het internet is er voldoende informatie te vinden over inentingen die je nodig hebt of die verstandig zijn in bepaalde landen.

Een gedachte over “3 tips voor een vakantie buiten de EU

  1. Handige tips voor als je op reis gaat. Ik zorg ook altijd voor kopieën van mijn id-kaart en rijbewijs, zo hoef je niet die niet af te geven en kun je je BSN nummer doorstrepen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *