ReistipsReisverhaal

Herfst reisinspiratie: Vijf paradijselijke stranden!

Zon, strand en zee! Wie houdt er niet van? Omdat de winter echt is begonnen en een zomerse strand- of zonvakantie bij veel mensen nog even op zich laat wachten, geven wij vandaag wat paradijselijke reisinspiratie! We hebben de vijf mooiste stranden buiten Europa verzameld. 1. Hawaii Wie droomt nou niet van een vakantie naar Hawaii? Je kunt er immers zwemmen in een turquoise zee, tijdens het snorkelen op zoek gaan naar schildpadden, ’s avonds dansen in een kokosnootbikini tijdens een Hula party en volop genieten van heerlijke Mai Tai cocktails. Een van de meest bekende plekken in Hawaii is Honolulu. 2. Koh Phi Phi Wie de film The Beach met Leonardo Dicaprio heeft gezien weet hoe mooi dit prachtige eiland in Thailand is. Je vindt er kristal helder water, hagelwitte stranden en mooi bebost groen gebied. Natuurlijk kun je hier net zo lekker eten als in de rest van Thailand en bij Koh Phi Phi kun je tevens bijzondere snorkeltochten maken. 3. Gili’s Ook de Gili eilanden die je vindt een Indonesië hebben een van de mooiste stranden ter wereld. De meest bekende Gili’s heten Gili Meno, Gili Air en Gili Trawangan. Je vindt deze kleine eilandjes in het noorden van Lombok. Deze eilandjes zijn met name zo populair van de diep blauwe zee die je er vindt, maar je kunt ook in een paar uur tijd een wandeling maken rondom alle drie de eilanden. Daarnaast is Gili Trawangan een leuke plek om een feestje te vieren! 4. Copacabana Mooie mensen kijken en genieten van Caipirinha’s! Dat zijn twee dingen die je zeker goed kunt doen als je op het Copacabana strand in Brazilië bent. Bezoek ook het nabijgelegen Ipanema en neem natuurlijk een duik in de fijne zee. Beide stranden vind je bij de welbekende stad Rio de Janeiro. 5. Whitsundays In Australië vind je het betoverende Whitsundays. Niet per se een perfect strand om te zwemmen, maar juist meer dan mooi om te bekijken. Toch kun je wanneer je vanaf Airlie Beach naar Whitsundays vaart wel prachtig snorkelen. Je zult vooral kleurig koraal zien en vele vissen!