Algemeen

Met de trein door Europa reizen

Nostalgie

De titel van dit stuk zal bij veel mensen nostalgische gevoelens oproepen: Wie deed het niet vroeger? Als je nog jong was, zo onder de 15 jaar,ging je met de trein door Nederland, later met vrienden/ vriendinnen door Europa. Tegenwoordig zijn er echter veel meer mogelijkheden dan vroeger: singlereizen, groepsreizen, mannenreizen, wandelvakanties, gezinsreizen enzovoorts. We pikken er twee uit: mannenreizen en een wandelvakantie in Europa.

Speciaal voor de man

Er is voor mannen maar weinig leuker dan een good old mannen-onder-elkaar-reisje, en voor dit type reizen zijn er meer dan genoeg mogelijkheden. Denk alleen al aan de reisjes voor de stoere man: Met de jongens kajakken, surfen, abseilen of mountainbiken. In de trein begint de lol al: Niemand is de BOB, niemand hoeft op de weg te letten; direct dat vakantiegevoel. Er zijn vele Europese bestemmingen om helemaal los te gaan. Op diverse sites zijn leuke hebbedingetjes te vinden die je kunt kopen om zo bewondering van je vrienden af te kunnen dwingen. En uiteraard om er zelf van te genieten. Voor mannen die op het punt van trouwen staan zijn er speciale vrijgezellen reisjes waar je met een aantal vrienden een paar dagen heerlijk uit je bol kan gaan; dit hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Denk aan een whisky-reisje naar Schotland of ga quad rijden in Spanje. Een toepasselijk cadeau op deze reis maakt de vrijgezel van deze reis een blij man en zorgt voor een onvergetelijke herinnering.

Treinreis gecombineerd met wandelen

Hoe gemakkelijk en ontspannend is het om in de trein naar je Europese wandelbestemming te reizen? Met of zonder kinderen een heerlijk begin van de vakantie. Zelfs overnachten in de trein is mogelijk: geen gesjouw met je spullen en bij aankomst in de ochtend kun je meteen de wandelschoenen aantrekken. Relaxter kun je niet beginnen aan je actieve vakantie. Reis bijvoorbeeld naar het mooie Oostenrijk en ga daar wandelen in de bergen: met het OV ligt heel Europa aan je voeten. Stel zelf je reis samen of laat hem van begin tot eind voor je vastleggen, alles is mogelijk. Alleen het genieten moet je zelf doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *