Algemeen

5 tips om te parkeren zonder zorgen!

Vakantiestress is een onderschat fenomeen, het begint al bij het inpakken van de koffers. Na drie keer de koffers binnenstebuiten te hebben gehaald, toch nog een vierde keer controleren of je toch niet dat ene blousje bent vergeten? Herkenbaar?  Als je dacht dat koffers inpakken al stressvol was dan heb je nog niet te maken gehad met het vinden van een parkeerplek bij een van de grotere Nederlandse luchthavens zoals Schiphol, Eindhoven en Rotterdam. In dit artikel lees je tips om als een pro te kunnen parkeren, zonder stress en met een veilig gevoel. Ontdek waar je op moet letten om je auto veilig en goedkoop bij de luchthaven te kunnen parkeren. 

Tip 1: Volg borden en aangegeven routes

Zo lang ik naar luchthavens rij heb ik zelden meegemaakt dat niet aan de weg gewerkt werd of er een andere verbouwing plaatsvond waardoor de navigatieapparatuur niet meer up to date was. Op de navigatie of automatische piloot rijden is dus af te raden. Controleer en volg de actuele aangegeven borden en je zal snel een top parkeerplek bemachtigen.

Tip 2: Reserveren is voordeliger

De grote luchthavens werken met een reserveringssysteem. Hoe eerder je vooraf een parkeerplek reserveert hoe goedkoper je uit bent. Bij Schiphol betaal je ruim 20 euro minder wanneer je vooraf reserveert. Let op: wees daar wel snel mee omdat deze plaatsen vaak in het hoogseizoen snel gereserveerd zijn en je gedwongen moet uitwijken naar andere parkings. 

Tip 3: Vergelijk parking aanbieders

Of je nou parkeert bij Schiphol, Eindhoven of Rotterdam. Het loont om de parking tarieven te vergelijken. Handige websites die je kunt gebruiken zijn: vergelijkparkerenschiphol.com vergelijkt tarieven voor Schiphol. Zo zijn er ook sites voor parkeren Eindhoven en voor parkeren Rotterdam Airport.

Tip 4: Wil je shuttle of valet parkeren?

Er bestaan meerdere parkeervarianten zoals shuttle en valet parkeren. Shuttle parkeren is een parkeervorm waarbij je direct naar het parkeerterrein van de parking aanbieder, hier laat je de auto achter en wordt je met een shuttle bus naar de vertrekterminal gebracht. Vandaar ook de naam shuttle parking. Alternatief van shuttle parkeren is valet parkeren. In tegenstelling tot shuttle parkeren rij je met valet parkeren direct door naar de vertrek terminal, hier wordt je opgewacht door een chauffeur welke je auto overneemt en naar het parkeerterrein rijdt. Jij zelf kunt direct door naar de incheckbalie. Groot voordeel van valet parkeren ten opzichte van shuttle parking is dat je veel tijdwinst boekt en je hoeft minder met koffers te sjouwen.  Nadeel van valt parkeren is dat het, vanwege de luxe, fors duurder is dan shuttle parkeren. Daarom is het belangrijk om de parkings te vergelijken om voor je zelf de beste keuze te maken

Tip 5: Boek op tijd!

Hoogseizoen periodes zijn de reguliere vakantie periodes in Nederland. Zomer en wintermaanden zijn druk en is het lastig om een goede parkeerplek te vinden. Heb je al in januari je zomer vakantie geboekt? Vergeet niet om dan ook je parking te reserveren. Zo ben je gegarandeerd van een parkeerplek, betaal je vaak minder en heb je een zorg minder! Ik hoop dat je met dit artikel met een geruster gevoel je parkeerplek bij de luchthavens voor je volgende reis kunt boeken zodat je meer kan genieten. Tot slot wens ik je alvast vooral een fijne vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *