Algemeen

Vroeg boeken of last minute boeken?

reisfoto
De zomervakantie komt eraan en het aanbod van alle reisorganisaties is weer groot… Iedereen wil uiteraard een vakantie voor de laagste prijs en de beste kwaliteit. Nederlanders zijn over het algemeen redelijk prijsbewust, maar houden vaak ook van luxe. Jaarlijks gaat het grootste deel van Nederland minimaal 1 keer op vakantie, maar er zijn ook zeker genoeg Nederlanders die meerdere keren per jaar op vakantie gaan. Het dilemma wat men vaak overweegt bij het boeken van een vakantie, is of vroeg of last minute boeken nou echt veel verschil maakt. De meeste mensen willen op vakantie in juli of op vakantie in augustus en verzekerd zijn van een prijsvriendelijke vakantie. Niemand houdt natuurlijk van te veel betalen, dus wat is nou écht aan te raden?

Vroeg boeken

Hetgeen wat men zich afvraagt is of die zogenaamde 50% vroegboekkorting nou echt is of dat het een slimme marketingtruc is. Desondanks trappen veel mensen hier in. Vroeg boeken is aan te raden als je een duidelijke wens hebt en minder flexibel bent. Het risico van vroeg boeken is dat er in een half jaar tijd veel kan gebeuren, bijvoorbeeld dat er zomaar weer een revolutionaire lente is uitgebroken op de plaats van bestemming, je relatie uit is gegaan of er iemand in je familie ernstig ziek is. Met vroeg boeken ga je in ieder geval wel voor zekerheid!

Last minute boeken

Vakantiegangers die last minute boeken zijn avontuurlijke mensen. Als jij flexibel bent is een last minute vakantie zeker een goede optie. Het ligt er ook aan of jij in het hoogseizoen wil gaan. De keus is dan beperkter, omdat heel het land dan zomervakantie heeft. Daarnaast moet je je niet in de val laten lokken door het woord ‘laatste kamer’ of ‘laatste stoelen’, want niet elke aanbieder is hier oprecht over. Wordt hier dus niet nerveus van, want deze woorden worden gebruikt als lokkertjes. Tegenwoordig maakt het in de meeste gevallen qua prijs niet eens zo meer uit of je vroeg of last minute boekt. De conclusie is wel dat je beter niet tussen deze periodes kan boeken, aangezien je dan de volle mep kwijt bent. De hele situatie moet geanalyseerd worden. Hoe erg ben je gesteld met zekerheid en risico’s, in welke maand wil je vertrekken en hoe flexibel ben je. Daaruit kan ieder voor zich zijn eigen, beste conclusie trekken om de ideale vakantie tegemoet te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *