Gastblog

Andalusië is hot!

andalusie
Op nog geen drie uur vliegen ligt een prachtige vakantiebestemming: Andalusië. Dit gebied ligt in Zuid-Spanje en heeft een rijke cultuur met vriendelijke mensen, veel natuur en natuurlijk heerlijk eten. Omdat er zoveel te zien is, leent het gebied zich ideaal voor een mooie rondreis. Wat je dan precies allemaal écht gedaan moet hebben, lees je in deze blog. 

Heerlijke wandelroutes

Voor echte wandelliefhebbers is Andalusië een goede aanrader. Het gebied heeft talloze wandelroutes vol zon, zeelucht en bossen. De bergen zijn prima om te bewandelen in de zomer, en in de winter zijn de dorpen rond de middellandse zee de ideale plek om te wandelen. Wat zelfs een optie is, is om herderswandelingen te maken. Waan je als een echte herder en neem de kudde mee op jouw tocht. De herder neemt je mee op zijn dagelijkse wandelroute door de Sierra Tejeda. Voor de beginnende wandelaars zijn er uiteraard ook korte routes. 

Voor de sportievelingen

Mensen die op zoek zijn naar een actieve vakantie zijn in Andalusië ook op het juiste adres. Er is dan ook genoeg te doen. Denk bijvoorbeeld aan een mountainbike tour! Het gebied Axarquia leent zich prima voor dagtochten op de mountainbike. Verharde wegen, weinig verkeer en genoeg onverharde weggetjes breed genoeg om veilig te fietsen. Kijk zeker eens naar een route door het natuurreservaat Sierra Almijara! Dit zal prachtige uitzichten opleveren. 

Bezoek een mooie stad

In Andalusië zijn er genoeg grotere en mooie steden die het bezoeken waard zijn. Sevilla, bijvoorbeeld. De stad van de flamenco met een rijke historie, heerlijke restaurantjes en goede tapas. Verder zijn steden zoals Granada en Malaga ook echte aanraders. Uiterst geschikt voor wijnproeverijen met authentieke Spaanse wijn of voor een relaxed stranddagje. Het kan natuurlijk zo zijn dat Andalusië een topbestemming lijkt, maar je tijd of ervaring mist om zelf je reis samen te stellen. Dat hoeft zeker geen probleem te zijn! Tejeda Travel kan je helpen om jouw reis helemaal op maat naar jouw wensen samen te stellen. Neem dus zeker vrijblijvend contact op. Tot slot, heel veel reisplezier in Andalusië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *