Algemeen

Een rondreis door Zuid Afrika: een ervaring om nooit te vergeten

een-rondreis-door-zuid-afrika-een-ervaring-om-nooit-te-vergeten
Via het hoogste puntje op de Tafelberg tot aan met je voeten in het warme water van de Atlantische oceaan in het uiterste puntje bij Agulhas, een rondreis door Zuid Afrika is een ervaring die je voor altijd met je mee zult dragen. Sluit het prachtige landschap en de bevolking in je hart en geniet van al het prachtigs dat dit wonderbaarlijke continent je te bieden heeft.

Waar ga je heen op een rondreis door Zuid Afrika?

Er zijn verschillende manier om Zuid Afrika te ervaren. Eentje ervan is door deel te nemen aan een georganiseerde rondreis door het land. Je kunt kiezen voor een meerdaagse rondreis naar tal van culturele hotspots en toeristische must sees, maar je kunt ook kiezen om door middel van meerdere eendaagse trips het land te verkennen. Als je besluit een rondreis door Zuid Afrika te boeken, let er dan op wat er allemaal bij het pakket inbegrepen is. In de meeste gevallen zul je zien dat zowel de reis zelf als de overnachtingen bij de rondreis inbegrepen zijn en in sommige gevallen wordt er zelfs voor het eten en het drinken gezorgd tijdens een trip.

Verschillende meerdaagse trips mogelijk

Je kunt kiezen uit een uitgebreid pakket aan eendaagse en meerdaagse trips, die verschillende start- en eindpunten. Zo boek je bijvoorbeeld een vijfdaagse trip die begint in Kaapstad en eindigt in Port Elizabeth. Tijdens de reis doe je onder meer het uiterste puntje van Zuid-Afrika aan; Kaap Agulhas. Als je in Agulhas bent, breng dan zeker een bezoekje aan de vuurtoren en stel je dan voor dat je op het uiterste puntje van het Afrikaanse continent staat en uitkijkt over de Atlantische oceaan. Het land dat je als eerste tegenkomt als je van de kaap zou afspringen? Antarctica! Een andere manier om het land te ervaren, is door een trip te maken die compleet in het teken staat van eten en drinken. Bezoek de culinaire hoogtepunten van bijvoorbeeld Kaapstad en geniet van de vele invloeden die je terugvindt in het eten van Zuid Afrika. Onder leiding van een kundige gids, die je alles kan vertellen over de verschillende gerechten en wijnen, leer je het land op een wel heel bijzondere manier kennen.

Dingen die je moet zien als je in Zuid Afrika bent

Er zijn een aantal bekende hoogtepunten die je op je trip door het majestueuze land zeker gezien moet hebben. Denk bijvoorbeeld aan de bekende Tafelberg en aan het Krugerpark om te genieten van alle indrukwekkende dieren die op het continent leven. Het Krugerpark ligt ten noorden van Swaziland, een zelfstandige staat binnen de landsgrenzen van Zuid Afrika. Als je tijdens een rondreis door Zuid Afrika toch in de buurt van dit landje komt, is het zeker de moeite waard om er een bezoekje aan te brengen. Geniet van de drukte in Kaapstad. Een andere grote stad die leuk is om te bezoeken, is Pretoria. Deze stad in het noorden kan bogen op een rijke, maar bloederige geschiedenis. Het was de stad waar de blanke boeren zich na hun vertrek uit Europa vestigden om aan de macht van de Britten te ontsnappen. Het Voortrekkersmonument, 64 ossenwagens van steen, herdenkt de bloederige strijd die werd gevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *