Algemeen

Vroegboeken of last-minute?

De echte winter moet nog beginnen, maar je moeder is nu al bezig met het boeken van de zomervakantie. Zelf vind je een last-minute stukken stoerder. Maar is dat nog wel zo voordelig?

Lekker alles voor me geregeld!

Je moeder is blij als alles lekker voor haar wordt geregeld. Dat ze bij aankomst op de luchthaven naar de bus wordt gebracht die haar naar het eerste hotel brengt en dat daar de lunch al klaarstaat. Dat de touroperator voor haar alle bezienswaardigheden heeft opgesomd en dat ze kan kiezen welke excursies ze mee wil, en op welke dagen ze er zelf op uittrekt. Omdat ze haar zomervakantie graag volledig uit handen geeft en verder lekker wil genieten, heeft ze het meest aan haar vroegboekkorting. Want zo kiest ze precies wat ze wil, is alles geregeld, en is de vakantie het allergoedkoopst.

Lekker avontuurlijk juist!

Op de luchthaven pas kiezen waar je naartoe wilt. En dan lekker goedkoop! Dat roep jij als je moeder al een half jaar van tevoren weet dat ze een tour de Sicilië gaat maken. En een paar jaar geleden had je een punt, maar tijden veranderen. Luchtvaartmaatschappijen weten veel beter hun aanbod af te stemmen op de vraag en er zijn niet zoveel lastminutestoelen meer te vergeven. Bovendien zijn die vaak juist duurder dan de stoelen die eerder zijn geboekt. Dat betekent steeds minder interessante last-minutes. Gelukkig kun je je reis ook op een andere manier avontuurlijk maken. Zoek online naar goedkope tickets naar een bestemming die je nog niet kent. Of boek alleen de vlucht en de eerste nacht en regel de rest ter plaatse. Zo laat je toch nog iets aan het toeval over. Maar helemaal het last-minutegevoel heeft het niet.