Amerika links: Noord-Amerika & Zuid-Amerika

Op deze pagina staan links gerelateerd aan reizen en vakantie naar de continenten Noord-Amerika en Zuid-Amerika. Heb je een goede toevoeging? Laat het ons weten!

Noord-Amerika

Camper huren in Canada Amerika reis New York Op reis naar Amerika Amerika Only Esta aanvragen Helikoptervlucht Grand Canyon Helikoptervlucht New York Vakanties.pro Verenigde Staten

Zuid-Amerika

WK voetbal 2014 in Brazilië Zuid Amerika Expert Rondreizen Peru en Bolivia Voordelige vakantiehuizen Curaçao Toerisme vacatures Rotterdam Bijbaan Amsterdam Vakantie New York Argentinië reizen         Over deze twee werelddelen: Noord-Amerika is een continent dat uit meer landen bestaat dan enkel de Verenigde Staten en Canada. In totaal bevat het 23 onafhankelijke landen, 14 afhankelijke gebieden en 2 onderdelen van Europese landen. Ten noorden van dit continent ligt de Noordelijke Ijszee, in het oosten de Atlantische Oceaan en in het zuiden en westen de Grote Oceaan en in het zuidoosten de Caribische zee. Het totale oppervlakte is bijna 25 miljoen km², wat bijna 5% van de oppervlakte van de aarde is of zo’n 16.5% van het landoppervlak. Het aantal inwoners wordt geschat op meer dan 530 miljoen. Zuid-Amerika ligt op het zuidelijk halfrond. Het ligt ten noorden van Antarctica. Het continent wordt in het westen door de Grote Oceaan en in het oosten door de Atlantische Oceaan begrensd. De totale oppervlakte bedraagt bijna 18 miljoen km² en dit continent huisvest 12 onafhankelijke landen en 3 niet-onafhankelijke gebieden.