Algemeen

Waar denk je aan wanneer je alleen op motorvakantie gaat?

Nu de zomervakantie voor veel mensen toch door kan gaan, zijn we massaal bezig om de juiste vakanties uit te stippelen. En zeker nu niet iedereen zich even veilig voelt om met het vliegtuig te reizen zien we dat er vooral veel vraag naar auto- en motorvakanties is. Ben jij van plan om dit jaar alsnog op vakantie te gaan? En heeft op de motorfiets stappen hierbij je voorkeur? Dan wil je natuurlijk wel weten waar je rekening mee moet houden. Zeker wanneer je deze trip helemaal alleen wilt maken kan het namelijk best spannend zijn. In dit artikel vertellen we je waar je aan moet denken.

Zorg ervoor dat je motorfiets in topconditie is

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je motor in topconditie is. Misschien ben je nu al druk bezig met het verzamelen van caferacer onderdelen van Caferacerwebshop om zo jouw motor te upgraden of heb je er nog helemaal niet over nagedacht, maar van belang is het zeker wel. Breng je motorfiets daarom in de weken voorafgaand aan de vakantie eens voor een goede beurt naar de garage. Als je heel handig bent kun je dit natuurlijk ook zelf doen. Zorg er in elk geval voor dat de belangrijkste onderdelen goed gecontroleerd zijn. Zo kun je het risico op pech onderweg zoveel mogelijk beperken en geniet je van een soepele rit door binnen- en buitenland.

Stippel de route uit

Zeker tijdens de coronacrisis is het belangrijk om alvast een veilige route uit te stippelen. Ga niet onvoorbereid op pad, maar bedenk van tevoren waar de reis naar toe zal gaan. Zoek online naar inspiratie voor de mooiste routes of vraag andere motorliefhebbers binnen jouw vriendenkring naar hun ervaringen. Zo weet je zeker dat je wanneer je de gashendels indrukt ook een duidelijk doel voor ogen hebt. Regel tevens van tevoren alvast slaapplaatsen in de omgeving. Hou er rekening mee dat je voldoende moet rusten om de volgende dag weer uitgerust op de motorfiets te stappen. Plan daarom voldoende pauzes in en zorg ervoor dat je altijd een fijne plek hebt om te slapen. Het is in de zomervakantie tevens niet aan te raden om op de ‘bonnefooi’ naar een hotel te rijden, want de kans is groot dat alles al volgeboekt is. Zeker nu er tijdens de coronacrisis vaak maar een beperkte hoeveelheid gasten in hotels toegelaten mag worden.

Wees kritisch tijdens het inpakken

Je kunt tijdens een motorvakantie niet al te veel bagage meenemen. Dit is niet alleen onhandig, maar kan de rit ook nog eens een stuk minder comfortabel laten verlopen. Zorg er daarom niet alleen voor dat je je bagage op gepaste wijze kunt vervoeren, maar wees ook kritisch tijdens het inpakken. Neem enkel de broodnodige spullen mee en laat overbodige dingen achterwege. Je kunt veel ruimte besparen door minder kleding mee te nemen. En laten we eerlijk wezen: het grootste gedeelte van de tijd breng je toch door in motorkleding dus veel zal je niet nodig hebben. Door kritisch in te pakken bespaar je een hoop ruimte op de motor en zal de rit veel comfortabeler verlopen. Dus gooi die knipperlichten bij Caferacerwebshop maar uit en ga op pad. Dat wordt volop genieten van een toch wel speciale en bovenal fijne vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *