Algemeen

Wat is er te doen op Vlieland?

Vlieland is een autoluw eiland, wat betekent dat je er alles te voet of op de fiets doet. Als je denkt dat je daardoor minder van het eiland zal ontdekken, zit je er toch echt naast. Vlieland is namelijk heel goed te verkennen op de fiets of te voet, en er zijn zat leuke bezienswaardigheden. Wil je weten wat je kunt doen en zien op Vlieland? Lees dan snel verder. Begin meteen met een goedkoop hotel boeken op Vlieland om je vakantie te plannen.

Bezienswaardigheden op Vlieland

De Vuurtoren is een goed punt om je bezoek aan het eiland te beginnen. De weg hiernaartoe is eigenlijk al een bezienswaardigheid op zich. Je fietst of wandelt langs de zee en door de prachtige natuur. Vanaf de vuurtoren heb je een heel mooi uitzicht op de omgeving. We raden wel aan om hier naartoe te gaan op een onbewolkte dag. Wolken en mist kunnen je zicht namelijk belemmeren, en dat is zonde. Een andere bezienswaardigheid die je niet mag missen is het Drenkelingenhuisje. Vroeger werd dit gebruikt door gestrande schipbreukelingen. Er hangt dus een hele geschiedenis aan het kleine gebouwtje vast. kaasliefhebbers gaan ook naar de Kaasbunker, waar je een rondleiding krijgt en leert hoe kaas wordt gemaakt. Uiteraard worden er ook proeverijen georganiseerd. Huur nu dus al een hotel op Vlieland als je hier eens naartoe wil gaan.

Activiteiten op Vlieland

Bij het Vlieland Outdoor Center neem je deel aan veel soorten activiteiten. Kitesurfen, bootcamp, golfsurfen, beach golf, lasergamen, kanoën, power vliegeren en nog veel meer. De meeste activiteiten vinden buiten plaats, wat tijdens een bezoek aan het eiland natuurlijk wel zo fijn is. Natuurlijk wordt er op Vlieland ook veel van het water genoten. Je kunt er heerlijk zwemmen, al is het water vaak wel wat fris. Blijf je liever droog? Dan kun je beachvolleyballen, met een frisbee spelen of een zandkasteel bouwen met je kinderen (of alleen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *